Ihmisiä neuvottelupöydän ääressä
Valittu osio: Ajankohtaista

Sisältöjulkaisija

null Alkoholielinkeinorekisteri uudistuu – hoida alkoholiluvat ja -ilmoitukset kuntoon ajallaan

Alkoholielinkeinorekisteri uudistuu – hoida alkoholiluvat ja -ilmoitukset kuntoon ajallaan

15.12.2022 13:30 / Uutinen

Uudistunut alkoholielinkeinorekisteri Allu otetaan käyttöön alkuvuodesta, tavoitteena on käyttöönotto helmikuussa 2023. Ilmoitamme tarkemman ajankohdan mahdollisimman pian. Tee vuoden 2022 ilmoitukset tammikuussa samalla tavalla kuin olet tehnyt tähänkin asti. Uudistuksen vuoksi on tärkeää, että ilmoitukset tehdään ajallaan:

  • Anniskelun puolivuosi- ja vähittäismyynnin vuosi-ilmoitukset 31.1.2023 mennessä
  • Joulukuun toimitusilmoitukset ja syys-joulukuun astioinnit 18.1.2023 mennessä

Hoida myös lupa-asiat kuntoon mahdollisimman pian. Lähellä käyttöönottoa tehtyjen hakemuksien käsittelyssä saattaa olla viivettä. Alkoholielinkeinorekisterin uudistuksen verkkosivulta (valvira.fi) löytyy tuoreimmat tiedot uudistuksesta.

Tee sähköisen asioinnin valtuutukset Suomi.fi:ssä

Vain yrityksen nimenkirjoittajat voivat käyttää uuden alkoholielinkeinorekisterin sähköistä asiointia ilman valtuuksia. Nimenkirjoittajien tulee siis antaa asiointivaltuudet henkilöille tai muille yrityksille, jotka tekevät heidän yrityksensä puolesta tuoteilmoituksia, raportoivat myyntitietoja tai hakevat lupia. Nimenkirjoittaja antaa asiointivaltuuden henkilölle tai esimerkiksi tilitoimistolle Suomi.fi-sivustolta löytyvän ohjeen avulla.

Antaessasi valtuuksia, huomioi seuraavat asiat:

  • Valitse valtuustyypiksi ”asiointivaltuus”.
  • Valitse valtuuden osapuoleksi henkilö tai yritys, jolle haluat valtuuden antaa. Älä valitse Valviraa osapuoleksi.
  • Valitse valtuusasiaksi ”Alkoholielinkeinon lupien hakeminen ja ilmoitusten tekeminen”, jos haluat antaa luvan tehdä yrityksen puolesta sekä alkoholilupien hakemista että tietojen raportointia. Valitse sen sijaan ”Alkoholielinkeinon viranomaisilmoitusten tekeminen”, jos haluat antaa oikeuden tehdä vain tietojen raportointia. Älä valitse muita valtuuksia, vaan jompikumpi näistä.

Aiemmasta uutisestamme löytyvät ohjeet, joiden avulla valtuutta hakeva voi pyytää valtuutta ja nimenkirjoittaja vain hyväksyy pyynnön (valvira.fi). Valtuuden voi halutessaan hankkia myös tällä tavalla. Lisätietoa valtuuksien hakemisesta löydät Suomi.fi-verkkosivuilta.

Lisätietoja:

Valviran alkoholihallinto, alkoholi(at)valvira.fi