
Snabblänkar
Halvårsanmälan för servering
Halvårsanmälan för servering
Innehavaren av ett serveringstillstånd är skyldig att på utsatta tider lämna tillsynsmyndigheterna de anmälningar och upplysningar som behövs för tillsynen över försäljningen och verksamheten i övrigt och för bedömning av verksamhetens risker.
Serveringsställets innehavare ska två gånger per år till regionförvaltningsverket anmäla värdet (euro) av sin servering av alkoholdrycker och sin personalstyrka samt mängden (liter) alkoholdrycker och värdet (euro) i sin detaljförsäljning, om detaljhandel med alkoholdrycker som serveras, bedrivs på serveringsstället. Innehavaren ska dessutom två gånger om året till tillståndsmyndigheten anmäla volymen (liter) och värdet (euro) av de alkoholdrycker som anskaffats.
Varje tillståndshavare måste lämna uppgifterna till regionförvaltningsverket vid utgången av anmälningsperioden. Uppgifterna från de första sex månaderna av kalenderåret ska lämnas senast 31.7. och uppgifterna från de följande sex månaderna senast 31.1.
Det enklaste sättet är att lämna in uppgifterna med den elektroniska halvårsrapport som finns i Valviras och regionförvaltningsverkens elektroniska ärendehantering: halvårsrapport för serveringen, elektronisk ärendehantering (alpo.valvira.fi)
Alternativt kan tillståndshavaren fylla i en blankett för halvårsrapporten och lämna in den till det regionförvaltningsverk på vars område serveringsstället är: halvårsrapport för serveringen, blankett (avi.fi)
Om ingen försäljning har ägt rum under rapportperioden och om ingen anmälan har gjorts om avbrott i restaurangverksamheten till regionförvaltningsverket, ska rapport lämnas inom utsatt tid med meddelande om att ingen försäljning har ägt rum under perioden.
Om halvårsrapporten behöver korrigeras eller innehavaren behöver information om den halvårsrapporten som lämnas in, ta kontakt det regionförvaltningsverk inom vars verksamhetsområde serveringsstället ligger.
Att denna information erhålls är viktigt för hela branschen, eftersom det med hjälp av den är möjligt att följa branschens utveckling samt förebygga grå ekonomi och ekonomisk brottslighet.
Anvisningar
Kontakt
Tillstånds- och tillsynsärenden för servering
Regionförvaltningsverken (avi.fi)
Styrning av regionförvaltningsverken
E-post: alkoholi(at)valvira.fi
Nieminen Juuso
ledande expert
tel. 0295 209 614
förnamn.efternamn@valvira.fi
Hulkkonen Janne
överinspektör
tel. 0295 209 625
förnamn.efternamn@valvira.fi
Halme Aleksi
överinspektör
tel. 0295 209 618
förnamn.efternamn@valvira.fi
Hyvärinen Iina
jurist
tel. 0295 209 371
förnamn.efternamn@valvira.fi