
Arbetshälsa vid Valvira
Arbetshälsa vid Valvira
För att upprätthålla välbefinnandet satsar vi i enlighet med vår strategi på kontinuerligt lärande och introduktion samt på ett nära samarbete med företagshälsovården och rekreationsmöjligheter.
Vi stöder utvecklingen av personalen
Vi stöder utvecklingen av vår personals kompetens både genom lärande på arbetsplatsen och genom utbildning. Förutom olika utbildningar och seminarier kan vår personal varje vecka använda en timme av sin arbetstid till att studera i statens digitala lärmiljö eOppiva. År 2020 utbildade sig vår personal i totalt cirka 800 timmar, dvs. cirka 5 timmar per person.
Vi främjar också intern rörlighet och under det senaste året bytte ca 30 personer arbetsuppgifter inom verket.
Vid Valvira satsar vi på ett coachande arbetssätt och kontinuerligt lärande. Vi har utbildat vår personal om principerna i coachande arbetssätt och har infört Osaava-systemet för att stödja personalens övergripande kompetens och utveckla våra mål- och utvecklingssamtal.
Vi erbjuder konkurrenskraftiga löner och arbetsförmåner
Vid Valvira erbjuder vi konkurrenskraftiga löner på basis befattningens kravnivå och nivån för personliga prestationer.
Vi erbjuder även idrotts-, kultur- och lunchförmåner och heltäckande företagshälsovård.
Vi har flexarbetstid, flexibla möjligheter till distansarbete samt moderna och ergonomiska arbetsutrymmen. På våra kontor hittar du bland annat elbord, flerfunktionsrum, utrymmen dit anställda kan dra sig tillbaka och gemensamma arbetsutrymmen.
Vi stärker orken i arbetet hos anställda vid Valvira
Vi använder indikatorer för uppföljning av arbetstid och välbefinnande, med vilka vi säkerställer att arbetstiden är skälig och att våra tjänstemän mår bra i arbetet. Vi använder en modell för tidigt stöd vid verket för att på ett lösningsorienterat sätt stöda att de anställdas arbetsförmåga upprätthålls och de orkar i arbetet. Med en öppen och omtänksam arbetskultur underlättar vi vår vardag och stödjer välbefinnandet i arbetet.
Valvira har en kommitté för rekreation och på initiativ av denna kommtté har vi till exempel yogat på distans och kopplat av i naturen. Avdelningarna och grupperna ordnar dessutom på eget initiativ gemensamma informella stunder som har varit särskilt viktiga under distansarbetstiden.
I den årliga enkäten om arbetstillfredsställelse har vi fått bra poäng. Till exempel fick möjligheten att förena arbete och privatliv samt kännedomen om arbetsplatsens värderingar ett medeltal på 4,11 (/5) och arbetets syfte och målinriktning ett medelvärde på över fyra. I intressegrupps- och kundenkäter anses vi vara sakkunniga, pålitliga och opartiska.