Ihmisiä neuvottelupöydän ääressä
Valittu osio: Ajankohtaista

Sisältöjulkaisija

null Yksityisten sosiaali- ja terveydenhuollon palveluntuottajien sähköinen asiointi käyttöön tänään

Yksityisten sosiaali- ja terveydenhuollon palveluntuottajien sähköinen asiointi käyttöön tänään

9.11.2017 09:00 / Tiedote

Yksityisten sosiaali- ja terveydenhuollon palveluntuottajien ja itsenäisten ammatinharjoittajien lupa- ja ilmoitusasioiden sähköinen asiointi otetaan käyttöön tänään 9.11.2017. Kyse on merkittävästä toimintatapamuutoksesta:

– Asiointipalvelu on tarkoitettu sekä Valviran että aluehallintovirastojen luvalla toimiville palveluntuottajille, kertoo ryhmäpäällikkö Eine Oinas-Soudunsaari Valvirasta.

Sähköinen asiointi ohjaa hakemuksen oikean lupaviranomaisen käsiteltäväksi.

– Tämä on merkittävä askel kohti valtakunnallista, yhden luukun periaatteella toimivaa palvelua, johtaja Esa Koukkari Valvirasta toteaa.

– Asiakkaan ei enää tarvitse tietää, kenen toimivaltaan asia kuuluu, sanoo johtaja Kristiina Poikajärvi Lapin aluehallintovirastosta.

– Uusi, entistä asiakaslähtöisempi toimintatapa ennakoi sote- ja maakuntauudistukseen liittyviä muutoksia, kuten vuoden 2020 alussa toimintansa aloittavan uuden Valtion lupa- ja valvontaviraston perustamista.

Uuden viraston toiminnan lähtökohtina ovat digitaalisuus sekä asioinnin helppous ja sujuvuus.

Sähköinen asiointi helpottaa hakijaa. Sähköisessä asioinnissa voi mm. hakea uutta lupaa tuottaa yksityisiä sosiaali- ja terveydenhuollon palveluja, tehdä luvan muutosta koskevia hakemuksia, lupaan liittyviä ilmoituksia ja seurata helposti hakemuksen tai ilmoituksen käsittelyn tilannetta. Asioinnissa voi myös tehdä aluehallintovirastolle ilmoituksen terveydenhuollon itsenäisestä ammatinharjoittamisesta.

Yksityisten sosiaali- ja terveydenhuollon palveluntuottajien ja itsenäisten ammatinharjoittajien lupa- ja ilmoitusasioiden sähköinen asiointi toteuttaa Valviran palvelulupausta ja on osa Valviran laajaa digitalisaatiohanketta (SAMPO). SAMPO siirtää asteittain Valviran palvelut sähköisiksi. Seuraavana vuorossa ovat terveydenhuollon ammattihenkilöiden ammattioikeushakemukset ja sähköinen sosiaali- ja terveydenhuollon kanteluprosessi.

Lue lisää:

Yksityisten sosiaali- ja terveydenhuollon palveluntuottajien sähköinen asiointi käyttöön 9.11.2017
Sähköinen asiointi
Yksityisen sosiaalihuollon luvat (Valvira.fi)
Yksityisen terveydenhuollon luvat (Valvira.fi)

 

Lisätietoja Valvirassa:

 

Esa Koukkari, johtaja

puh. 0295 209 328

Eine Oinas-Soudunsaari, ryhmäpäällikkö

puh. 0295 209 331


etunimi.sukunimi(at)valvira.fi

 

Lisätietoja aluehallintovirastoissa:

 

Lapin aluehallintovirasto

Kristiina Poikajärvi, johtaja

puh. 0295 017 375
 

etunimi.sukunimi(at)avi.fi