Ihmisiä neuvottelupöydän ääressä
Valittu osio: Ajankohtaista

Sisältöjulkaisija

null Valviran sähköinen asiointi — ohjeita lähihoitajille

Valviran sähköinen asiointi — ohjeita lähihoitajille

10.6.2020 14:23 / Uutinen

Valvira on laajentanut sähköistä asiointipalveluaan toukokuun aikana siten, että nyt myös sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon (lähihoitaja) suorittaneet voivat hakea kyseisen ammattinimikkeen rekisteriin merkitsemistä kätevästi Valviran sähköisessä asioinnissa. Sähköinen hakeminen onnistuu, jos tutkintotiedot löytyvät KOSKI-opintotietopalvelusta.

Suoritettuasi sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon (lähihoitaja) voit hakea rekisteröintiä sekä sosiaalihuollon ammattihenkilöiden keskusrekisteriin (Suosikki), että terveydenhuollon ammattihenkilöiden keskusrekisteriin (Terhikki). Kun haet rekisteröintiä samanaikaisesti Suosikkiin ja Terhikkiin saat kaksi erillistä laskua, joiden yhteissumma on yhden rekisteröinnin verran. Sinun tulee hakea rekistereihin erillisillä hakemuksilla, eli tehdä yksi hakemus terveydenhuollon puolelle ja toinen hakemus sosiaalihuollon puolelle. Helpoiten hakeminen onnistuu Valviran sähköisen asioinnin kautta. Sähköisessä asioinnissa on oma asiointipolku molempia rekisteröintejä varten, mutta sinun tarvitsee luoda vain yksi asiointitili, jonka kautta saat haettua molempia rekisteröintejä (lähihoitajan nimikesuojaus). 

Huomioithan, ettei hakeminen onnistu etukäteen, vaan voit hakea rekisteröintiä aikaisintaan virallisena valmistumispäivänä. Kun olet hakenut sähköisesti, todistus rekisteröinnistä lähetetään sähköisesti asiointitilillesi, jos olet antanut suostumuksesi sähköiseen tiedoksiantoon.

Lue lisää:

Sähköisen asioinnin hakemusohjeet (valvira.fi)

Lähihoitajan hakemusohjeet (valvira.fi)

Lisätietoja:

Jenni Kangas, puh. 0295 209 532
etunimi.sukunimi(at)valvira.fi