Ihmisiä neuvottelupöydän ääressä
Valittu osio: Ajankohtaista

Sisältöjulkaisija

null Valviran sähköinen asiointi ammatillisen tutkinnon suorittaneille käyttöön

Valviran sähköinen asiointi ammatillisen tutkinnon suorittaneille käyttöön

13.5.2020 10:01 / Uutinen

Valviran sähköinen asiointi sosiaali- ja terveydenhuollon ammatillisen tutkinnon suorittaneille on otettu käyttöön. Sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon (lähihoitaja) ja hierojan/hieronnan ammattitutkinnon suorittanee  voivat nyt hakea kyseisen ammattinimikkeen rekisteriin merkitsemistä kätevästi Valviran sähköisessä asioinnissa. Paperiasiakirjoja ei tarvita, vaan ammattinimikettä koskevan hakemuksen käsittely hoituu palvelussa sähköisesti alusta loppuun.

”Sähköisen asioinnin laajentaminen ammatillisen tutkinnon suorittaneisiin on kolmas suuri askel Valviran ammattioikeuksiin liittyvässä kehittämisessä. Aikaisemmin sähköinen asiointi on otettu käyttöön sosiaali- ja terveydenhuollon yliopistotutkinnon ja ammattikorkeakoulututkinnon suorittaneille ”, toteaa ryhmäpäällikkö Jenni Kangas.

Vastuu ammattinimikkeen rekisteröinnin hakemisesta siirtyy valmistuneille

Oppilaitokset ovat tähän saakka toimittaneet Valviraan vahvistuksia sosiaali- ja terveyalan perustutkinnon (lähihoitaja) ja hierojan/hieronnan ammattitutkinnon suorittaneiden tutkintotiedoista (ns. yhteisvahvistuslistat). Yhteisvahvistuslistojen käsittely päättyy kesäkuun 2020 lopussa. Vastuu ammattinimikkeen rekisteröinnin hakemisesta siirtyy oppilaitoksilta sieltä valmistuneille. Näin valmistuneet voivat hakea rekisteröintiä heti valmistuttuaan.

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon suorittaneita suositellaan hakemaan rekisteröintiä sähköisen asioinnin kautta samanaikaisesti sekä Terhikki- että Suosikki -rekistereihin, sillä hakemusten käsittelystä samanaikaisesti peritään vain yksi maksu. Rekisteröitymisellä molempiin sekä Terhikki- että Suosikki -rekistereihin saattaa olla merkitystä henkilön työllistymiseen.

Kesäkuun (30.6.2020) jälkeen saapuneet hakemukset käsitellään ja laskutetaan yksittäisinä hakemuksina. Tiedot hakemusten käsittelymaksuista löytyvät Valviran verkkosivuilta. Oppilaitokset voivat halutessaan lopettaa yhteisvahvistuslistojen toimittamisen jo ennen kesäkuun loppua ja ohjata valmistuvat ammattihenkilöt käyttämään Valviran sähköistä asiointia.

Lue lisää:

Valviran sähköinen asiointi


Lisätietoja:

Jenni Kangas, ryhmäpäällikkö, puh. 0295 209 532
etunimi.sukunimi(at)valvira.fi