Ihmisiä neuvottelupöydän ääressä
Valittu osio: Ajankohtaista

Sisältöjulkaisija

null Valviran palvelut kansalliseen palvelutietovarantoon (KaPa) - palvelukuvaukset ovat Suomi.fi -palvelussa

Valviran palvelut kansalliseen palvelutietovarantoon (KaPa) - palvelukuvaukset ovat Suomi.fi -palvelussa

4.7.2017 09:28 / Uutinen

Valvira ottaa käyttöön hallinnon yhteiset sähköiset tukipalvelut helpottaakseen kansalaisia, yrityksiä ja viranomaisia löytämään sen tarjoamat palvelut. Palvelutietovarantoon on kuvattu yhteensä 42 Valviran palvelua, jotka on määritelty ja kuvattu yhdenmukaisella ja selkeällä tavalla. Valviran palvelut ovat pääasiassa kansalaisille ja yrityksille suunnattuja lupa-palveluja sekä yrityksille ja muille viranomaisille annettavaa ohjausta ja neuvontaa.

Palvelutietovarannon palvelunkuvaus kertoo

  • mihin asiakkaan tarpeeseen palvelu vastaa
  • mitä palvelu pitää sisällään
  • kenelle palvelu on suunnattu,
  • miten asiakas voi saada palvelun.

Yksi palvelu voi sisältää useita eri palvelukanavia kuten esimerkiksi sähköisen asiointipalvelun (verkkopalvelun), tulostettavan tai sähköpostitse lähetettävän lomakkeen, fyysisen asioinnin, puhelinasioinnin tai verkkosivun. Palvelukuvaukset löytyvät Suomi.fi-palvelusta.

Valviran asiointilomakkeet valvira.fissä

Valviran kaikki lomakkeet on koottu yhdelle sivulle Lomakkeet (valvira.fi). Lomakkeet yrityksille löytyvät vielä vuoden 2017 loppuun saakka myös YritysSuomi.fi-verkkopalvelusta. Yrityssuomi.fi sulautuu osaksi Suomi.fi-palvelua tämän vuoden lopussa, minkä jälkeen lomakkeet löytyvät vain Valviran omilta verkkosivuilta, josta ne on linkitetty Suomi.fi-palveluun (palvelutietovaranto).

Lue lisää Suomi.fi-palvelusta

Lisätietoja:

Petri Huovinen, kehittämispäällikkö
puh. 0295 209 340
etunimi.sukunimi(at)valvira.fi