Ihmisiä neuvottelupöydän ääressä
Valittu osio: Ajankohtaista

Sisältöjulkaisija

null Valviran JulkiTerhikki-järjestelmä uudistui – uusi JulkiTerhikki on esteetön

Valviran JulkiTerhikki-järjestelmä uudistui – uusi JulkiTerhikki on esteetön

13.5.2016 10:59 / Uutinen

JulkiTerhikki, terveydenhuollon ammattihenkilöiden keskusrekisterin julkinen tietopalvelu, on uudistunut. Löydät JulkiTerhikin edelleen vanhasta tutusta osoitteesta https://julkiterhikki.valvira.fi/, mutta moni muu asia on muuttunut.

– JulkiTerhikki on nyt käytössä myös englanninkielisenä, kertoo Terveys, oikeudet ja teknologia -osaston johtaja Jussi Holmalahti
– Näin huomioimme alati kansainvälistyvän toimintaympäristön vaatimukset.

Uudistunutta JulkiTerhikkiä kehitettäessä on kiinnitetty erityistä huomiota palvelun esteettömyyteen. JulkiTerhikki-palvelulle on myönnetty Näkövammaisten keskusliiton hallinnoima esteettömyysleima: Esteettömyys huomioitu -leima näkyy JulkiTerhikin alatunnisteessa. Sivustolla, jolle leima on myönnetty, huomioidaan erityisesti seniorit sekä käyttäjät, joilla on näkö- tai kuulovammoja tai motorisia tai kognitiivisia rajoitteita.

JulkiTerhikin esteettömyystestauksen suoritti Annanpura, ja tarkemmat tiedot esiin nousseista huomioista löytyvät Valviran verkkosivuilta.

JulkiTerhikin uudistaminen on osa Valviran laajaa digitalisaatiohanketta (SAMPO). SAMPO siirtää Valviran palvelut sähköisiksi. JulkiTerhikin jälkeen vuorossa ovat terveydenhuollon ja sosiaalihuollon ammattihenkilöiden ammattioikeushakemukset ja sähköinen terveydenhuollon kanteluprosessi.

Ammattioikeushakemusten käsittely nopeutunut

Valviran uuden, huhtikuun puolivälissä käyttöönotetun sähköisen ammattioikeushakemusten käsittelyjärjestelmän haasteet ovat hidastaneet terveydenhuollon ammattihenkilöiden ammattioikeushakemusten käsittelyä. Hakemusten käsittely on kuitenkin kuluneen viikon aikana nopeutunut järjestelmän ongelmien korjausten ja Valviran omien toimenpiteiden ansiosta.

– Ylimenovaihe vanhasta uuteen terveydenhuollon ammattihenkilöiden keskusrekisteriin (Terhikki) siirryttäessä on ollut työläs ja haastava, mutta olemme siitä huolimatta pystyneet laillistamaan kaikki Suomesta valmistuneet lääkärit ajoissa, Holmalahti kertoo.
– Pitkän tähtäimen hyödyt ovat sitäkin suuremmat: saamme 450 000 terveydenhuollon ammattilaisen tiedot jo 20 vuotta vanhasta Terhikistä turvaan uuteen rekisteriin.

Lue lisää:

Valviran uudessa sähköisessä ammattioikeushakemusten käsittelyjärjestelmässä teknisiä haasteita (3.5.2016)

Lisätietoja:

Jussi Holmalahti, johtaja (JulkiTerhikki)
puh. 0295 209 500

Ritva Kujala, hallintojohtaja (SAMPO-hanke)
puh. 0295 209 315

etunimi.sukunimi(at)valvira.fi