Ihmisiä neuvottelupöydän ääressä
Valittu osio: Ajankohtaista

Sisältöjulkaisija

null Valvira valvoo Koronavilkku-sovelluksen tietojärjestelmän tietoturvallisuutta

Valvira valvoo Koronavilkku-sovelluksen tietojärjestelmän tietoturvallisuutta

31.8.2020 14:15 / Uutinen

Matkapuhelimeen ladattavan Koronavilkun avulla ihmiset voivat itse osallistua viruksen leviämisen estämiseen ja suojella omaa ja läheistensä terveyttä. Sovellus nopeuttaa virukselle altistuneiden tavoittamista ja tartuntaketjujen katkaisemista. Sovelluksen käyttö on vapaaehtoista, ja sen kehittämisessä on kiinnitetty erityistä huomiota tietosuojan ja tietoturvan toteutumiseen. Sovelluksesta saatava hyöty on sitä suurempi, mitä useampi sitä käyttää.

Koronavilkku julkaistaan suomen- ja ruotsinkielisenä versiona maanantaina 31.8., jolloin sen voi ladata maksutta puhelimeensa yleisimmistä sovelluskaupoista. Englanninkielinen sovellus julkaistaan myöhemmin syksyllä.

Valvira valvoo koronaviruksen jäljitystä varten kehitetyn Koronavilkku-sovelluksen tietojärjestelmän tietoturvallisuutta.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) toimii tietojärjestelmän henkilötietojen käsittelyn rekisterinpitäjänä. THL vastaa tietojärjestelmän toiminnasta sekä tietoturvallisuuden hyväksymisestä ja voi asettaa tietojärjestelmälle tarkempia toiminnallisia ja teknisiä vaatimuksia sekä tietoturvavaatimuksia.

Lue lisää:

Koronavilkku (koronavilkku.fi)

Tartuntaketjujen katkaisua tehostava sovellus (thl.fi)

Lisätietoja:

Antti Härkönen, yli-insinööri, puh. 0295 209 530
etunimi.sukunimi@valvira.fi