Ihmisiä neuvottelupöydän ääressä
Valittu osio: Ajankohtaista

Sisältöjulkaisija

null Valvira tekee tarkastuksen HUSLABiin tällä viikolla

Valvira tekee tarkastuksen HUSLABiin tällä viikolla

5.4.2016 10:40 / Uutinen

Valvira tekee lakiin terveydenhuollon laitteista ja tarvikkeista (629/2010) perustuvan tarkastuksen HUSLABiin tällä viikolla. Tarkastuksessa selvitetään, mitkä syyt ovat voineet johtaa käytettyjen turvaneulojen uudelleenkäyttöön. HUSLAB kertoi näytteenotossa tapahtuneesta virheestä torstaina 31.3.2016.

Valvira arvioi turvaneulojen osalta niiden turvalliseen käyttöön liittyvät valmistajan merkinnät ja käyttöohjeet. Valviran tarkastuksella varmistetaan, että toimintayksikkö on käyttänyt kyseisiä turvaneuloja valmistajan ilmoittaman käyttötarkoituksen ja -ohjeistuksen mukaisesti. Lisäksi varmistetaan, että turvaneulojen käyttäjillä on turvallisen käytön vaatima koulutus ja kokemus. Tarkastuksen perusteella päätetään mahdollisista jatkotoimista.

Valvira selvittää HUSLABin toiminnan asianmukaisuutta kolmesta näkökulmasta. Valvira tutkii asiaa terveydenhuollon laitteeseen liittyvänä vaaratilanteena: tässä yhteydessä selvitetään mm. HUSLABissa käytettyjen turvaneulojen käytön ja hävittämisen asianmukaisuutta. Organisaatiovalvonnassa tarkastellaan toimintayksikön prosesseja (mm. näytteenoton kulku, ohjeet, esimiestoiminta, perehdytys) ja terveydenhuollon ammattihenkilöön kohdistuvassa valvonnassa selvitetään ammattihenkilön toiminnan mahdollisia puutteita ja niiden syitä.

Lisätietoja:

Jussi Holmalahti, johtaja
puh. 0295 209 500

Markus Henriksson, ryhmäpäällikkö, lääkintöneuvos
puh. 0295 209 401

etunimi.sukunimi(at)valvira.fi