Ihmisiä neuvottelupöydän ääressä
Valittu osio: Ajankohtaista

Sisältöjulkaisija

null Valvira selvittää kuluttajille myytävien terveydenhuollon kotitestien verkkokauppaa

Valvira selvittää kuluttajille myytävien terveydenhuollon kotitestien verkkokauppaa

3.5.2017 08:19 / Uutinen

Verkkokauppa ja verkossa myytävien tuotteiden kirjo ovat lisääntyneet jatkuvasti. Verkkokaupassa korostuvat erityisesti sekä ostajien että tuotteita toimittavien ja myyvien tahojen vastuut.

Osana vuoden 2017 markkinavalvontaohjelmaa Valvira selvittää kuluttajille myytävien terveydenhuollon kotitestien verkkokauppaa Suomessa. Selvityksen kohteena ovat erityisesti itse tehtävät ns. pikatestit (esim. raskaus-, keliakia- ja sukupuolitautitestit).

Verkkokauppatoimijoille suunnatulla verkkopohjaisella kyselyllä kartoitetaan mm. markkinoilla olevaa tuotekirjoa ja sitä, kuinka hyvin tuotteet vastaavat lainsäädännön vaatimuksia. Samassa yhteydessä selvitetään, kuinka hyvin verkkokauppatoimijat tuntevat myymänsä tuotteet ja niille lainsäädännössä asetetut vaatimukset sekä toisaalta omaa vastuutaan ja koko alaa koskevat säädökset.

Syynä selvityksen tekemiseen on mm. se, että terveydenhuollon kotitestit ja niitä tarjoavat toimijat ovat lisääntyneet merkittävästi viime vuosina. Valvira käyttää kyselyn tuloksia mm. markkinavalvonnan, ohjauksen ja neuvonnan kohdentamiseen. Kyselyn tuloksista kerrotaan myöhemmin kesällä.


Lisätietoja:

Nelli Karhu, ylitarkastaja

puh. 0295 209 385

etunimi.sukunimi(at)valvira.fi