Ihmisiä neuvottelupöydän ääressä
Valittu osio: Ajankohtaista

Sisältöjulkaisija

null Valvira Sairaanhoitajapäivillä: Omavalvonta parantaa potilas- ja asiakasturvallisuutta

Valvira Sairaanhoitajapäivillä: Omavalvonta parantaa potilas- ja asiakasturvallisuutta

23.3.2017 09:49 / Uutinen

Hyvä hoito ja hoiva varmistetaan aina ensisijaisesti toimintayksikön omalla järjestelmällisellä omavalvonnalla. Toimintayksikön omavalvontaa tulee seurata ja arvioida säännöllisesti ja tehdä tarvittavat korjaustoimenpiteet, myös potilas- tai asiakaspalaute ja henkilökunnan näkemykset huomioiden.

Valviran sessiossa Sairaanhoitajapäivillä Valviran asiantuntijat käsittelevät sosiaali- ja terveydenhuollon ajankohtaisia omavalvontakysymyksiä valvontahavaintojen ja syksyn 2016 opiskelijakyselyjen tulosten kautta. Ylilääkäri Riitta Aejmelaeus kertoo, kuinka sairaanhoitajaopiskelijoiden aktiivinen perehdytys selkeyttää opiskelijoiden oikeudet ja vastuut. Esittelijäneuvos Helena Mönttinen valaisee turvallisen lääkehoidon haasteita valvonnan näkökulmasta ja tarkastaja Minna Kymäläinen pohtii hoito- ja hoivapalveluissa lisääntyvän terveysteknologian vaikutuksia niin terveydenhuollon ammattihenkilöiden työhön kuin valvontaankin. Session lopuksi sosiaalineuvos Hanna Ahonen korostaa varhaisen puuttumisen merkitystä osana toimintayksikön omavalvontaprosessia.

Lue lisää:

Valviran esitykset SlideSharessa (slideshare.net)

Vain kolmasosalla sairaanhoitajan tehtävissä tilapäisesti toimivista opiskelijoista kirjallisesti nimetty ohjaaja (9.3.2017)

Lääkärin tai hammaslääkärin tehtävissä tilapäisesti toimivien opiskelijoiden perehdytys toimii pääosin hyvin – Valviran kartoitus paljasti kuitenkin myös puutteita (3.3.2017)

Lisätietoja:

Hanna Toiviainen, suunnittelupäällikkö, ryhmäpäällikkö, session puheenjohtaja
puh. 0295 209 619

Riitta Aejmelaeus, ylilääkäri
puh. 0295 209 431

Helena Mönttinen, esittelijäneuvos, ryhmäpäällikkö
puh. 0295 209 404

Minna Kymäläinen, tarkastaja
puh. 0295 209 503

Hanna Ahonen, sosiaalineuvos
puh. 0295 209 603

etunimi.sukunimi(at)valvira.fi