Ihmisiä neuvottelupöydän ääressä
Valittu osio: Ajankohtaista

Sisältöjulkaisija

null Valvira kehottaa Essure-implanttien poistotoimenpiteitä suorittavia yksiköitä tutustumaan valmistajan selventävään ohjeeseen

Valvira kehottaa Essure-implanttien poistotoimenpiteitä suorittavia yksiköitä tutustumaan valmistajan selventävään ohjeeseen

30.7.2018 14:01 / Uutinen

Essure-mikroimplanttien poistotoimenpidettä käsitellään Bayerin toimittamassa Essuren käyttöohjeessa kohdassa XII. Käyttöohjeen lisäksi Bayer on laatinut syksyllä 2017 asiakirjan, jossa muun muassa Essure- mikroimplanttien poistotoimenpidettä käsitellään käyttöohjetta yksityiskohtaisemmin. Valvira suosittelee Essure-implanttien poistotoimenpiteitä suorittavia yksiköitä tutustumaan Bayerin asiakirjaan ja toimimaan sen mukaisesti. 

Essure- mikroimplanttien myynti loppui kesäkuussa 2017. Valmistaja on kuitenkin velvollinen ohjeistamaan ja neuvomaan laitteeseen liittyvissä asioissa laitteen elinkaaren ajan.

Lisäksi Valvira muistuttaa, että poistetut implantit tulisi lähettää valmistajalle laitteen tutkimisen mahdollistamiseksi. Implanttien kohdalla asia on erityisen merkityksellinen, koska implantin poistoa ja poistetun laitteen tutkimista ei voida toteuttaa tutkimusasetelmassa. Valmistaja antaa käytännön ohjeistuksen poistettujen implanttien käsittelystä ja lähettämisestä.

Essure on sterilointimenetelmä, jossa mikroimplantti asetetaan kumpaankin munajohtimeen kohtuontelon kautta. Kolmen kuukauden kuluttua mikroimplanttien asettamisesta tehdään jälkitarkastus, jossa varmistetaan mikroimplanttien oikea asento ja munajohtimien tukkeutuminen. Tarkoituksena on, että mikroimplantit jäävät pysyvästi munajohtimiin, mutta joskus niitä joudutaan kuitenkin poistamaan.

Poistotoimenpiteitä koskevan asiakirjan saa Essure-implanttien valmistajalta, Bayer Oy:ltä, sähköpostiosoite medinfo(at)bayer.fi tai puh. 020 785 8222.

Lue lisää Essuresta: http://www.valvira.fi/-/valvira-on-toiminut-velvoitteiden-mukaisesti-essure-mikroimplanttiin-liittyvassa-asiassa

Lisätietoja
Tarja Vainiola, ylitarkastaja
p. 0295 209 502
etunimi.sukunimi@valvira.fi