Ihmisiä neuvottelupöydän ääressä
Valittu osio: Ajankohtaista

Sisältöjulkaisija

null Valvira järjesti infon alkoholijuomien tukkumyyjille ja valmistajille – tutustu tilaisuuden esityksiin

Valvira järjesti infon alkoholijuomien tukkumyyjille ja valmistajille – tutustu tilaisuuden esityksiin

18.11.2019 12:14 / Uutinen

Valvira järjesti jo perinteeksi muodostuneen infotilaisuuden alkoholijuomien tukkumyyjille ja valmistajille 12.11.2019. Tilaisuudessa oli läsnä noin 70 osallistujaa eri puolelta Suomea. Valviran terveys, oikeudet ja teknologia -osaston johtaja Jussi Holmalahti avasi tilaisuuden ja esitteli avauspuheenvuorossaan toimintaympäristön ajankohtaisia asioita ja Valviran strategiauudistuksen etenemistä.

Tämän vuoden tukkuinfon ohjelma koostui Valviran ajankohtaisista asioista sekä Ruokaviraston ja Tullin alkoholielinkeinon toimintaan liittyvistä tietoiskuista. Valviran ajankohtaiskatsauksissa ryhmäpäällikkö Eeva Saari esitteli alkoholijuomiin liittyvän lainsäädännön muutoksia ja ylitarkastaja Timo Rokka alkoholilain ja elintarvikelain mukaisen valvonnan havaintoja. Ylitarkastaja Juuso Nieminen kertoi alkoholielinkeinorekisterin eli Allun uudistushankkeesta ja esitteli anniskelun ja vähittäismyynnin lupamäärät sekä niiden kehityksen uuden alkoholilain aikana. Lakimies Anne Ritari esitteli alkoholijuomien mainonnan valvonnan ajankohtaiskatsauksen.

Ruokaviraston ylitarkastaja Saara Lönnroth antoi kattavan tietoiskun alkoholijuomien viennistä ja tulliylitarkastaja Marjo Saastamoinen Brexitistä ja tulliselvityksistä.

Valviran tehtäviin kuuluu alkoholielinkeinon lupien myöntäminen, toimijoiden valvonta ja aluehallintovirastojen lupahallinnon ja valvonnan ohjaus, yhteensovittaminen ja kehittäminen. Valviran myöntämiä lupia ovat alkoholijuomien ja väkiviinan valmistus- ja tukkumyyntiluvat, käyttöluvat sekä väkiviinan maahantuontiluvat. Valvira käsittelee ilmoitukset alkoholijuomien myynnistä ulkomaanliikenteessä. Valvira ohjaa ja valvoo alkoholijuomien valmistajien ja maahantuojien ensi- ja omavalvontaa ja vastaa alkoholin tuotevalvonnasta.

Lue lisää:

Valviran esitykset (pdf) alkoholijuomien tukkumyyjille:

Muut esitykset:

Lisätietoja:

Jussi Holmalahti, johtaja
puh. 0295 209 500

Eeva Saari, ryhmäpäällikkö
puh. 0295 209 515

etunimi.sukunimi(at)valvira.fi