Ihmisiä neuvottelupöydän ääressä
Valittu osio: Ajankohtaista

Sisältöjulkaisija

null Valvira ei valvo vitamiinivalmisteiden sisältöä eikä kauppaa

Valvira ei valvo vitamiinivalmisteiden sisältöä eikä kauppaa

1.11.2012 10:02 / Uutinen

Viime päivinä julkisuudessa velloneen vitamiinikohun yhteydessä lehdissä on toistuvasti näkynyt kirjoituksia, joissa arvostellaan Valviraa vitamiinivalmisteiden valvonnan laiminlyönnistä.

Valvira ei valvo vitamiinivalmisteiden sisältöä eikä niiden kauppaa, vaan sitä valvoo Elintarviketurvallisuusvirasto Evira.

Valvira ei myöskään valvo apteekkien toimintaa tai sitä, mitä lääkkeitä ja muita tuotteita niissä myydään. Näitä asioita valvoo Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea. Valvira laillistaa farmaseutit ja proviisorit ja merkitsee heidät terveydenhuollon ammattihenkilörekisteriin sekä valvoo heidän toimintaansa terveydenhuollon ammattihenkilöinä.

Valvira on sosiaali- ja terveydenhuollon, alkoholihallinnon ja ympäristöterveydenhuollon lupa- ja valvontavirasto. Se siis valvoo sosiaali- ja terveydenhuollon, alkoholihallinnon sekä ympäristöterveydenhuollon toiminnan asianmukaisuutta ja myöntää näihin liittyviä lupia. Samoin se valvoo tupakan mainontakiellon noudattamista ja tupakan myyntiä niiltä osin kuin on kysymys tupakkatuotteiden koostumuksesta, laadunvalvonnasta ja pakkausmerkinnöistä.