Ihmisiä neuvottelupöydän ääressä
Valittu osio: Ajankohtaista

Sisältöjulkaisija

null Uusimmassa uutiskirjeessämme sosiaalihuollon ammattihenkilölain merkityksestä ja vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin

Uusimmassa uutiskirjeessämme sosiaalihuollon ammattihenkilölain merkityksestä ja vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin

29.11.2016 13:14 / Uutinen

Sosiaalihuollon ammattihenkilölain tavoitteena on edistää sosiaalihuollon asiakkaan oikeutta laadultaan hyvään sosiaalihuoltoon ja hyvään kohteluun muun muassa edellyttämällä, että sosiaalihuollon ammattihenkilöllä on ammattitoiminnassa tarvittava koulutus. Lain tarkoituksena on myös uudistaa sosiaalihuollon ammatillisen henkilöstön tehtävärakenteita ja työnjakoa sekä väljentää kelpoisuusehtoja hallituksen päätöksen mukaisesti. Lakimies Sanna Hyttinen kirjoittaa sosiaalihuollon ammattihenkilölain merkityksestä tässä sosiaalialan työnantajille suunnatussa uutiskirjeessämme.

Asiantuntijamme antavat vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin sosiaalihuollon alalla toimivien henkilöiden, kuten esimerkiksi lähihoitajien, erivapauspäätöksen saaneiden sosiaalityöntekijöiden, kuntoutuksen ohjaajien, yhteisöpedagogien ja opiskelijoiden oikeudesta työskennellä sosiaalihuollon tehtävissä sekä sosiaalihuollon ammattihenkilöiden laillistamisesta ja rekisteröimisestä.

Kerromme myös ulkomailla opiskelleiden palkkaamisesta ja sopeutumisajasta sekä sosiaalihuollon ammattihenkilölakiin sisältyvästä siirtymäsäännöksestä ja sen soveltamisesta.

 

Seuraa Twitteristä #SosAmha

Valviran uutiskirje 4/2016

Tilaa uutiskirje tästä linkistä