Ihmisiä neuvottelupöydän ääressä
Valittu osio: Ajankohtaista

Sisältöjulkaisija

null Tupakka-verkkosivut on uudistettu vastaamaan sisällöltään uutta tupakkalakia

Tupakka-verkkosivut on uudistettu vastaamaan sisällöltään uutta tupakkalakia

15.8.2016 11:26 / päivitetty 26.8.2016 10:30 / Uutinen

Valvira on julkaissut uudistetut Tupakka-verkkosivut vastaamaan 15.8.2016 voimaantullutta uutta tupakkalakia. Verkkosivujen sisältöön on tehty muutoksia erityisesti tupakkatuotteiden, sähkösavukkeiden ja nikotiininesteiden tuotevalvontaa, markkinavalvontaa ja myyntiä sekä tupakointikieltoja ja rajoituksia koskeviin osioihin.

Uutena kokonaisuutena sivuilla on Usein kysytyt kysymykset, jossa Valvira vastaa kysymyksiin uuden tupakkalain soveltamisesta.  Kysymykset koskevat usein mm. sähkösavukkeiden ja nikotiininesteiden nettimyyntiä, niiden maahantuontia kaupalliseen tarkoitukseen ja yksityishenkilöitä koskevia maahantuontirajoituksia sekä tupakan vastikkeita ja tupakkajäljitelmiä koskevia kieltoja ja rajoituksia.

Parveketupakointia koskeva tupakkalain muutos tulee voimaan 1.1.2017, ja Valvira päivittää verkkosivunsa sen mukaiseksi vuodenvaihteessa.

Valvira hoitaa tupakkalain toimeenpanon valvontatehtäviä valtakunnallisesti ja ohjaa aluehallintovirastoja ja kuntia niille kuuluvien valvontatehtävien hoitamisessa.

Valvira on julkaissut/julkaisee seuraavat uuden tupakkalain mukaiset ohjeet verkkojulkaisuina:

Tupakkatuotteiden ja nikotiininesteiden luvanvarainen vähittäismyynti
Omavalvontaopas
Tupakkalain alaisten tuotteiden esilläpitokielto
Tupakkalaki ulkoalueilla järjestettävissä yleisötilaisuuksissa

Uuden tupakkalain mukainen ruotsinkielinen verkkosivusisältö on myös julkaistu. Ruotsinkielinen ohjeistus julkaistaan myöhemmin elo-syyskuussa.

Lisätietoja:

Johanna Haapala-Mrena, lakimies
Puh. 0295 209 616

Jonna Aaltonen, lakimies
Puh. 0295 209 620

Reetta Honkanen, ylitarkastaja (22.8. alkaen)
Puh. 0295 209 630

etunimi.sukunimi(at)valvira.fi

19.8.2016 Lisätty linkit luettelon kahteen viimeiseen ohjeeseen. 26.8. korjattu J. Aaltosen virkanimike ylitarkastajasta lakimieheksi