Ihmisiä neuvottelupöydän ääressä
Valittu osio: Ajankohtaista

Sisältöjulkaisija

null Terveydenhuollon ammattioikeuspäätökset Itellan iPost-palvelun kautta

Terveydenhuollon ammattioikeuspäätökset Itellan iPost-palvelun kautta

16.5.2013 09:32 / Uutinen

Valvira on alkanut lähettää Itellan iPostin välityksellä päätöksiä oikeudesta toimia laillistettuna terveydenhuollon ammattihenkilönä ja todistukset rekisteröidyn oikeudesta käyttää nimikesuojattua terveydenhuollon ammattihenkilön nimikettä. Postitusmuutos koskee alkuvaiheessa osaa ammattioikeuksista, jotka on myönnetty suomalaisten tutkintojen perusteella.

Suurin muutos entisiin postiennakolla lähetettyihin asiakirjoihin verrattuna on todistusten ja päätösten muuttunut ulkonäkö sekä se, että lasku lähetetään erillisenä postilähetyksenä hakijan osoitteeseen.Lasku ja päätös tai todistus rekisteröinnistä lähetetään tavallisessa kirjekuoressa, jossa ei ole Valviran logoa.

Myös opiskelijoiden maksuttomat rekisteröintitodistukset lähetetään iPostin kautta.

Todistukset ja päätökset kertovat, että henkilö on suorittanut vaaditun koulutuksen ja hänet on merkitty terveydenhuollon ammattihenkilörekisteriin. Henkilö voi eri syistä menettää oikeuden toimia laillistettuna terveydenhuollon ammattihenkilönä tai oikeuden käyttää nimikesuojattua ammattinimikettä. Siksi on tärkeää, että esimerkiksi työnantajat tarkistavat työntekijää rekrytoidessaan Valviran www-sivuilla olevasta terveydenhuollon ammattihenkilörekisterin JulkiTerhikki -palvelusta https://julkiterhikki.valvira.fi/ henkilön ajantasaiset tiedot. Myös uudet hakijat voivat seurata tietojensa päivittymistä rekisterin julkisesta tietopalvelusta.

Lisätietoja ammattioikeusasioissa

Ensisijaisesti sähköpostitse osoitteeseen terhikki(at)valvira.fi

Ammattioikeusryhmän puhelinajat ovat arkisin klo 10-11 ja 14-15, puh: 0295 209 550