Ihmisiä neuvottelupöydän ääressä
Valittu osio: Ajankohtaista

Sisältöjulkaisija

null Sosiaalityöntekijöiden sähköinen asiointi helpottuu

Sosiaalityöntekijöiden sähköinen asiointi helpottuu

4.9.2017 09:16 / Uutinen

Sosiaalihuollon ammattioikeutta hakevien sosiaalityöntekijöiden sähköinen asiointi helpottuu: vuonna 2014 ja sen jälkeen valmistuneiden sosiaalityöntekijöiden tutkintotiedot saadaan 1.9. alkaen suoraan korkeakoulujen tietovarannosta (VIRTA). Hakijoiden ei tarvitse liittää ammattioikeushakemukseensa mitään liiteasiakirjoja.

Korkeakoulujen tietovarannosta löytyvät myös sosionomien ja geronomien tutkintotiedot. Jos tutkintotiedot saadaan suoraan, tulevat ne automaattisesti valittaviksi, kun hakija täyttää hakemustietojaan Valviran sähköisessä asioinnissa. Hakijan ei tällöin tarvitse itse syöttää oppilaitostietoa eikä valmistumispäivämäärää, eikä toimittaa Valviraan liiteasiakirjoja.

Sähköisen asioinnin kautta voi helposti seurata oman hakemuksen käsittelyn tilannetta. Päätös ammattioikeuden myöntämisestä tai nimikesuojauksesta tulee sekin sähköiseen järjestelmään, jos hakija antaa tähän luvan.

Tällä hetkellä vastavalmistuneiden sosiaalihuollon laillistettavien ammattihenkilöiden ammattioikeushakemusten käsittelyaika on noin 30 arkipäivää. Niin sanotun siirtymäsäännöksen nojalla hakevien sosiaalihuollon laillistettavien ammattihenkilöiden osalta käsittelyaika on noin 6 kuukautta. Valvira on tähän mennessä rekisteröinyt yhteensä 11 715 laillistettua sosiaalihuollon ammattihenkilöä. Käsittelyjonossa on noin 15 000 laillistettavan sosiaalihuollon ammattihenkilön ammattioikeushakemusta. Pyydämme välttämään yksittäistä hakemusta koskevia yhteydenottoja. Jos hakemuksessa on puutteita, ottaa Valvira hakijaan yhteyttä ennen asian ratkaisemista.

Lue lisää:

Parannuksia sosiaalihuollon ammattihenkilöiden sähköiseen asiointiin – muutos koskee ensi vaiheessa sosionomeja ja geronomeja (6.4.2017)

Sosiaalihuollon ammattioikeudet, hakemusohjeet

Lisätietoja:

Sanna Hyttinen, lakimies
puh. 0295 209 608
etunimi.sukunimi(at)valvira.fi

Yksittäisiä hakemuksia koskevissa asioissa pyydämme tarvittaessa ottamaan yhteyttä osoitteeseen suosikki(at)valvira.fi.