Ihmisiä neuvottelupöydän ääressä
Valittu osio: Ajankohtaista

Sisältöjulkaisija

null Sosiaalihuollon ammattihenkilölaki tulee voimaan 1.3. – Valvira järjestää viisi alueellista koulutustilaisuutta lain sisällöstä

Sosiaalihuollon ammattihenkilölaki tulee voimaan 1.3. – Valvira järjestää viisi alueellista koulutustilaisuutta lain sisällöstä

9.2.2016 10:07 / Uutinen

Laki sosiaalihuollon ammattihenkilöistä tulee voimaan 1.3.2016. Uuden lain tavoitteena on parantaa asiakasturvallisuutta sekä sosiaalihuollon asiakkaan oikeutta laadultaan hyvään sosiaalihuoltoon. Laki myös selkiyttää sosiaalihuollon ammattihenkilöiden oikeuksia ja velvollisuuksia.

– Valvira alkaa 1.3. ottaa vastaan sosiaalihuollon ammattihenkilöiden rekisteröintiin liittyviä hakemuksia, kertoo hankkeen projektipäällikkö, ylitarkastaja Pekka Ojaniemi.  – Myös sosiaalihuollon ammattihenkilöiden valvonta alkaa maaliskuun ensimmäisenä päivänä, kyseessähän on myös valvontalaki. Käytännön työ kuitenkin jatkuu kuten ennenkin: hyvä ammattitaito ja eettinen toiminta vain korostuvat jatkossa jopa aiempaa enemmän.

Valvira järjestää yhteistyössä STM:n ja aluehallintovirastojen kanssa viisi alueellista koulutustilaisuutta. Koulutustilaisuudet on tarkoitettu työnantajille, työntekijöille ja oppilaitosten edustajille. Niissä käydään läpi lain sisältöä sekä ammattihenkilöiden rekisteröitymistä ja valvontaa. Ilmoittautuminen koulutuksiin tapahtuu aluehallintovirastojen kautta.

 Tilaisuudet järjestetään seuraavasti:

-    24.2. Oulu klo 9.00–15.30
-    2.3.  Kuopio klo 9.00–15.30
-    7.3. Tampere klo 9.00–15.30
-    8.3. Helsinki klo 9.00–15.30
-    maaliskuu (päivämäärä tarkentuu myöhemmin): Vaasa (ruotsiksi)

Sosiaalihuollon ammattihenkilölain toimeenpanon kampanjasivuston löydät Facebookista. Lisäksi Valviran verkkosivuille avataan lähiviikkoina Sosiaalihuollon ammattioikeudet -sivustokokonaisuus, jolle kerätään tietoa mm. ammattioikeuksien hakemisesta ja ammattihenkilöiden valvonnasta. Hankkeen etenemistä voi seurata myös Twitterissä (#SosAmha).

Lisätietoja:
Pekka Ojaniemi, ylitarkastaja
Puh. 0295 209 355
etunimi.sukunimi(at)valvira.fi
@PekkaOjaniemi