Ihmisiä neuvottelupöydän ääressä
Valittu osio: Ajankohtaista

Sisältöjulkaisija

null Sosiaalihuollon ammattihenkilöiden sähköinen asiointi käyttöön tänään

Sosiaalihuollon ammattihenkilöiden sähköinen asiointi käyttöön tänään

29.11.2016 09:22 / Tiedote

Sosiaalihuollon ammattihenkilöiden sähköinen asiointi otetaan käyttöön tänään tiistaina 29.11.2016.

–    Digitalisaatio on loputon kehitysprosessi, sanoo johtaja Jussi Holmalahti.

–    Sosiaalihuollon ammattihenkilöiden sähköisen asioinnin avaaminen on Valviran digitalisaatiohankkeessa tärkeä merkkipaalu. Sähköinen asiointi helpottaa hakijaa. Hakija säästyy kokonaan paperiliitteiden kanssa askartelulta, jos tutkintotodistus löytyy korkeakoulujen tietovarannosta (VIRTA).

Jo Terhikki-rekisterissä olevan lähihoitajan ei myöskään tarvitse toimittaa Valviraan tutkintotodistustaan, vaan se poimitaan Terhikki-rekisteristä. Sähköisen asioinnin kautta voi myös helposti seurata oman hakemuksen käsittelyn tilannetta. Päätös ammattioikeuden myöntämisestä tai nimikesuojauksesta tulee sekin sähköiseen järjestelmään.

–    Alkuvaiheessa sähköisen asioinnin käyttöönotto ei kuitenkaan nopeuta hakemusten käsittelyä, sillä hakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä, Holmalahti selvittää.

–    Jonossa on tällä hetkellä yli 4 000 perinteisen paperihakemuksen toimittanutta hakijaa.

–    Pitkällä aikavälillä sähköinen asiointi sujuvoittaa ja nopeuttaa prosessia myös viranomaisen näkökulmasta. Ensivaiheessa järjestelmän hyödyt koskevat kuitenkin ennen kaikkea hakijaa.

Valvira on rekisteröinyt sosiaalihuollon ammattihenkilöiden Suosikki-rekisteriin jo 2 252 sosiaalihuollon ammattihenkilöä. Sosiaalihuollossa toimivilla ammattihenkilöillä on vuoden 2017 loppuun saakka aikaa hakea laillistamista tai nimikesuojausta.

Sosiaalihuollon ammattihenkilöiden ammattioikeushakemusten sähköinen asiointi on osa Valviran laajaa digitalisaatiohanketta (SAMPO). SAMPO siirtää Valviran palvelut sähköisiksi. Seuraavana vuorossa ovat yksityisten sosiaali- ja terveyspalvelujen tuottajien lupahakemukset, terveydenhuollon ammattihenkilöiden ammattioikeushakemukset ja sähköinen sosiaali- ja terveydenhuollon kanteluprosessi.

Lue lisää:

Sähköinen asiointi
Sosiaalihuollon ammattioikeudet, hakemusohjeet
Mitä kuuluu SosAmha?
JulkiSuosikki-rekisteri käyttöön – ensimmäiset sosiaalihuollon ammattihenkilöt rekisteröity (18.8.2016)
Valviran JulkiTerhikki-järjestelmä uudistui – uusi JulkiTerhikki on esteetön (13.5.2016)

Lisätietoja:

Auli Aalto, projektipäällikkö (sähköinen asiointi)
puh. 0295 209 310

Maarit Mikkonen, ryhmäpäällikkö, esittelijäneuvos (rekisteröintiin liittyvät asiat)
puh. 0295 209 561

etunimi.sukunimi(at)valvira.fi