Ihmisiä neuvottelupöydän ääressä
Valittu osio: Ajankohtaista

Sisältöjulkaisija

null Sosiaali- ja terveydenhuollon pysyvien asiantuntijoiden merkitys valvontatyössä on suuri

Sosiaali- ja terveydenhuollon pysyvien asiantuntijoiden merkitys valvontatyössä on suuri

8.2.2017 12:42 / Uutinen

Valviran sosiaali- ja terveydenhuollon pysyvät asiantuntijat ovat tänään koolla Valviran järjestämässä asiantuntijasymposiumissa. Symposiumissa käsitellään monipuolisesti pysyvän asiantuntijan roolia, mm. käydään läpi asiantuntijalausuntojen laatimista ja asiantuntijan juridista asemaa ja vastuuta.

–    Asiantuntijasymposiumissamme on koolla melkoinen määrä sosiaali- ja terveydenhuollon osaamista, sanoo lääkintöneuvos Markus Henriksson.

–    Pysyvät asiantuntijat ovat meille todella tärkeitä: heidän kannanottonsa ovat keskeisessä osassa päätöksiä valmisteltaessa. Kutsumme pysyviksi asiantuntijoiksi tunnetusti taitavia ja kokeneita henkilöitä, jotka edustavat Valviran kannalta merkityksellistä tieteellistä tai muuta asiantuntemusta. Pysyvät asiantuntijat ovat myös aluehallintovirastojen käytössä.

Pysyvien asiantuntijoiden tehtävänä on antaa asiantuntija-apua Valviralle ja aluehallintovirastoille. Suureksi osaksi kyse on valvonta-asioihin liittyvien asiantuntijalausuntojen laatimisesta.

Sosiaali- ja terveydenhuollon pysyvät asiantuntijat aloittivat nelivuotisen toimikautensa joulukuussa 2016. Valviralla on kaikkiaan noin 350 ulkopuolista sosiaali- ja terveydenhuollon pysyvää asiantuntijaa. Tapauskohtaisesti käytetään myös tilapäisiä asiantuntijoita tarvittavan asiantuntemuksen varmistamiseksi.

Lue lisää:

Pysyvät asiantuntijat (Valvira.fi)

Lisätietoja:

Kaisa Riala, ryhmäpäällikkö (terveydenhuollon pysyvät asiantuntijat)
puh. 0295 209 381

Eine Heikkinen, sosiaalineuvos (sosiaalihuollon pysyvät asiantuntijat)
puh. 0295 209 323

etunimi.sukunimi(at)valvira.fi