Ihmisiä neuvottelupöydän ääressä
Valittu osio: Ajankohtaista

Sisältöjulkaisija

null Sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisvastuun omavalvontaa edistetään yhdessä

Sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisvastuun omavalvontaa edistetään yhdessä

23.11.2020 12:00 / Uutinen

Miten tuetaan ja edistetään sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisvastuun omavalvontaa ja yhteistoimintaa valvontaviranomaisten kanssa? Aiheesta keskustellaan sote-palvelujen järjestämisvastuussa olevien kuntien ja kuntayhtymien vastuuhenkilöiden, omavalvontaa kehittävien julkishallinnon toimijoiden sekä valvontaviranomaisten asiantuntijoiden yhteistyökokouksessa 24.11.2020. Tilaisuuden järjestää Valvira.

Teemaa käsitellään sekä valtakunnallisesti ja eri hankkeiden osalta – miten omavalvonta on kehittynyt organisaatioissa ja alueilla ja miten koronatilanne on vaikuttanut omavalvonnan toimeenpanoon. Omavalvontaa ja yhdessä oppimista peilataan sote-uudistuksen mukanaan tuomiin muutoksiin.

Omavalvonnasta säädetään useassa eri laissa. Suunnitteilla oleva sote-uudistus toisi maakunnille palvelujen järjestämisen lisäksi myös omavalvontaohjelmien ja -suunnitelmien mukaista valvontavastuuta. Järjestäjien ja tuottajien tulee omavalvonnassaan varmistaa, että sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut ovat asiakas- ja potilasturvallisia. Valvontaviranomaiset toimivat omavalvontaa tekevien tukena ja varmistavat toimeenpanoa.

Tilaisuutta voi seurata somessa aihetunnisteella #soteomavalvonta.