Ihmisiä neuvottelupöydän ääressä
Valittu osio: Ajankohtaista

Sisältöjulkaisija

null Selvitys Kupittaan sairaalan toiminnasta etenee

Selvitys Kupittaan sairaalan toiminnasta etenee

6.4.2016 11:34 / Uutinen

Selvitys Kupittaan sairaalan psykiatristen osastojen toiminnasta etenee: Valvira teki yhdessä Lounais-Suomen aluehallintoviraston kanssa toisen tarkastuksen Kupittaan sairaalaan 23.3.2016. Tarkastuksessa käytiin läpi kaikkiaan kuuden osaston toimintaa ja mm. selvitettiin vuoden 2013 sisäisen tarkastuksen jälkeen tehtyjen korjaustoimenpiteiden riittävyyttä.

– Kupittaalla on tehty runsaasti kehittämistoimenpiteitä vuosien 2014–2015 aikana, kertoo Valviran lääkintöneuvos Markus Henriksson. – Osastojen johtamiseen ja sen resursointiin on kiinnitetty huomiota.

Kehittämistoimenpiteitä on myös jatkettu sen jälkeen, kun puutteet osaston toiminnassa nousivat julkisuuteen helmikuussa 2016.

– Tällä hetkellä osastojen tilanne vaikuttaa potilasturvallisuuden näkökulmasta riittävältä, Henriksson toteaa.
– Sekä sairaala että Turun kaupungin johto ovat sitoutuneet siihen, että asiat selvitetään, saatetaan kuntoon ja pidetään kunnossa, myös tulevissa organisaatiouudistuksissa.

Valviran ja Lounais-Suomen aluehallintoviraston ohella myös poliisi ja Fimea selvittävät sairaalan toimintaa. Tarkat johtopäätökset siitä, mitä sairaalassa on tapahtunut ja miltä osin omavalvonta ei ole toiminut, tehdään vasta viranomaisselvitysten valmistuttua.

Valvira teki yhdessä Lounais-Suomen aluehallintoviraston kanssa ensimmäisen tarkastuksen Kupittaan G1-osastolle 24.2.2016. Tarkastuksen tavoitteena oli varmistaa osaston välitön potilasturvallisuus. Tarkastuksessa todettiin, että välittömille viranomaistoimille, kuten osaston toiminnan keskeytykselle, ei ollut aihetta.

Lue lisää:
Valvira ja Lounais-Suomen AVI tarkastavat Turun kaupunginsairaalan vanhuspsykiatrian osaston toiminnan (19.2.2016)

Lisätietoja Valvirassa:

Markus Henriksson, ryhmäpäällikkö, lääkintöneuvos
puh. 0295 209 401
etunimi.sukunimi(at)valvira.fi

Lisätietoja Lounais-Suomen aluehallintovirastossa:

Jaska Siikavirta, sosiaali- ja terveydenhuoltoyksikön päällikkö
puh. 0295 018 113
etunimi.sukunimi(at)avi.fi