Ihmisiä neuvottelupöydän ääressä
Valittu osio: Ajankohtaista

Sisältöjulkaisija

null Samaa sukupuolta olevat aviopuolisot saavat 1.3.2017 alkaen adoptoida yhdessä

Samaa sukupuolta olevat aviopuolisot saavat 1.3.2017 alkaen adoptoida yhdessä

23.2.2017 12:20 / Uutinen

Adoptiolain mukaan vain aviopuolisot voivat adoptoida lapsen yhdessä. Avioliittolain muutoksen tultua voimaan 1. maaliskuuta myös samaa sukupuolta olevat aviopuolisot voivat adoptoida yhdessä. Adoptiolaki ei ole muuttunut tässä yhteydessä.

Kaikkien adoptiohakijoiden adoptioprosessi on samanlainen. Adoptioprosessi alkaa aina adoptioneuvonnalla. Adoptioneuvonnasta saa lisätietoja oman asuinkunnan sosiaalitoimistosta. Kansainvälisissä adoptioissa hakijan on valittava myös kansainvälisen adoptiopalvelun antaja adoptioneuvonnan aikana. Kansainvälistä adoptiopalvelua antavat Interpedia ry ja Pelastakaa Lapset ry.

Adoptiolupaa voidaan hakea sen jälkeen, kun adoptioneuvonta on päättynyt ja neuvonnan kirjoittama kotiselvitys hakijan olosuhteista on valmistunut. Kansainvälisissä adoptioissa adoptiolupahakemuksen lähettää adoptiolautakunnalle adoptiopalvelunantaja, jonka asiakkaaksi hakija on rekisteröitynyt. Kotimaisissa adoptioissa adoptioneuvonnanantaja lähettää laatimansa kotiselvityksen adoptiolautakunnalle, jolle adoptionhakija toimittaa itse hakemuksensa.

Lue lisää:

Adoptio (valvira.fi)

Lisätietoja:

Merja Vuori, adoptiolautakunnan puheenjohtaja
puh. 0295 209 623
etunimi.sukunimi(at)valvira.fi