Ihmisiä neuvottelupöydän ääressä
Valittu osio: Ajankohtaista

Sisältöjulkaisija

null Pohjoismaiden sosiaali- ja terveysalan valvontaviranomaiset pohtivat valvontaa muuttuvassa toimintaympäristössä

Pohjoismaiden sosiaali- ja terveysalan valvontaviranomaiset pohtivat valvontaa muuttuvassa toimintaympäristössä

1.10.2015 09:21 / Uutinen

Nordisk tillsynskonferens kokoaa pohjoismaisia sosiaali- ja terveydenhuollon valvontaviranomaisia ja valvonnan asiantuntijoita kahdeksi päiväksi Helsinkiin vaihtamaan ajatuksia ja kokemuksia valvontatoiminnasta muuttuvassa toimintaympäristössä sekä pohtimaan yhdessä keinoja valvontatoiminnan kehittämiseksi edelleen kussakin osallistujamaassa. Konferenssin järjestäjänä on Valvira.

Kaikissa Pohjoismaissa on tehty tai ollaan parhaillaan tekemässä suuria sosiaali- ja terveydenhuollon rakenteisiin ja tuottamistapoihin liittyviä uudistuksia. Valvonta on vaikean tehtävän edessä: miten turvata asiakkaiden ja potilaiden hyvinvointi ja palvelut muutostilanteessa ja samalla tukea uusien sosiaali- ja terveydenhuollossa välttämättömien innovaatioiden käyttöönottoa sekä keventää palveluntuottajiin ja -järjestäjiin kohdistuvaa byrokratiaa.
Konferenssin pääaiheita ovat riskinarviointi, valvonnan vaikuttavuus ja valvontamenetelmien kehittäminen. Päätöskeskustelussa kysytään, voiko valvonta olla riippumatonta.

Konferenssiin osallistuu lähes 250 sosiaali- ja terveysalan valvonnan asiantuntijaa Pohjoismaista.
Nordisk tillsynskonferens järjestetään joka toinen vuosi. Seuraavan, vuonna 2017 järjestettävän konferenssin isäntämaana on Islanti.

Lisätietoja:

sosiaalineuvos
Hanna Ahonen
p. 0295 209 603
etunimi.sukunimi@valvira.fi

Nordisk tillsynskonferens 2015