Ihmisiä neuvottelupöydän ääressä
Valittu osio: Ajankohtaista

Sisältöjulkaisija

null Onko innovaatiosi lääkinnällinen laite? Miten innovaatio jalostuu tuotteeksi? Tutustu Valviran uusiin infograafeihin

Onko innovaatiosi lääkinnällinen laite? Miten innovaatio jalostuu tuotteeksi? Tutustu Valviran uusiin infograafeihin

30.11.2017 09:07 / Uutinen

Onko terveysteknologiainnovaatiosi lääkinnällinen laite? Entä miten innovaatio jalostuu lainsäädännön vaatimukset täyttäväksi tuotteeksi? Valviran uudet infograafit auttavat yrityksiä tunnistamaan lääkinnälliset laitteet ja jalostamaan innovaationsa menestystuotteiksi.

Säädökset ja valvonta edistävät turvallisuutta. Tuotteen turvallisuus on menestyksen edellytys. Markkinoille tuotavan lääkinnällisen laitteen on täytettävä sitä koskevat säädökset. Valmistajan on mm. annettava vaatimustenmukaisuusvakuutus ja kiinnitettävä tuotteeseen vaatimustenmukaisuuden osoittava CE-merkintä. Jotta tuotetta voidaan pitää lääkinnällisenä laitteena, valmistajan on osoitettava, että sen käyttötarkoitus on säädöksissä annettujen määritelmien mukainen. Lääkinnällisiä laitteita koskeva sääntely on osin kansallista, osin EU-tasoista. Lähivuosina eurooppalainen sääntely harmonisoituu entisestään, kun uudet EU-asetukset korvaavat siirtymäaikojensa päätyttyä nykyisen lainsäädännön muutamia, kansallisesti säädettyjä poikkeuksia lukuun ottamatta.

Valvira on mukana Slushin sivutapahtumassa ”Health and welfare services meets startups” torstaina 30.11. Tilaisuutta voi seurata suorana lähetyksenä (klo 11.30-14.30), Facebookissa ja Twitterissä aihetunnisteella #soteSlush. Valvira on mukana myös Slush Y Science -tapahtumassa perjantaina 1.12.


Lue lisää:

Is my brilliant healthtech innovation a medical device? (pdf)

From Innovation to Product (pdf)

Tuotteen markkinoille saattaminen (Valvira.fi)

Lääkinnällisten laitteiden asetuksiin liittyvää tietoa (Valvira.fi)

Valvirasta lääkinnällisistä laitteista ja ilmoitetuista laitoksista vastaava toimivaltainen viranomainen 26.11.2017 lähtien (27.10.2017)

Lääkinnällisiä laitteita koskevat EU-asetukset voimaan tänään (26.5.2017)

Lisätietoja:

Antti Härkönen, yli-insinööri
puh. 0295 209 530

Nelli Karhu, ylitarkastaja
puh. 0295 209 385

etunimi.sukunimi(at)valvira.fi