Ihmisiä neuvottelupöydän ääressä
Valittu osio: Ajankohtaista

Sisältöjulkaisija

null Lasten ja nuorten perustason mielenterveys- ja päihdepalveluiden järjestäminen tulevilla hyvinvointialueilla -webinaari 1.11.2022

Lasten ja nuorten perustason mielenterveys- ja päihdepalveluiden järjestäminen tulevilla hyvinvointialueilla -webinaari 1.11.2022

30.6.2022 14:45

Kunnilla on vielä vuoden 2022 ajan vastuu lasten ja nuorten perustason mielenterveys- ja päihdepalveluiden järjestämisestä. Ennen hyvinvointialueisiin siirtymistä valvontaviranomaiset haluavat käydä keskustelua kuntien ja tulevienhyvinvointialueiden kanssa siitä, miten lasten ja nuorten mielenterveys- ja päihdepalveluiden järjestämisessä, mukaan lukien opiskeluterveydenhuollon palvelut, varmistetaan palveluiden oikea-aikaisuus ja riittävyys. Lisäksi on tarpeen varmistua palveluiden yhdenvertaisesta saatavuudesta sekä integraatiosta sekä perus- ja erityistason palveluiden että sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujen välillä.

Valvira ja aluehallintovirastot toteuttavat syyskuussa kyselyn lasten ja nuorten mielenterveys- ja päihdepalveluista tuleville hyvinvointialueille. Kyselyn tulokset julkaistaan webinaarissa.

Webinaari on osa Valviran ja aluehallintovirastojen toteuttamaa valtakunnallista sosiaali- ja terveydenhuollon valvontaohjelmaa.

Aika: tiistai 1.11.2022 klo 9.00–14.00
Paikka: webinaari

Tavoite

Tukea tulevia hyvinvointialueita lasten ja nuorten mielenterveys- ja päihdepalvelujen rakenteiden kehittämisessä.

Kohderyhmä

Tulevien hyvinvointialueiden ja kuntien lasten ja nuorten mielenterveys- ja päihdepalveluista vastaavat johtajat, esihenkilöt, asiantuntijat ja toimijat, sekä kaikki muut lasten ja nuorten mielenterveys- ja päihdepalvelujen kehittämisestä kiinnostuneet.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautumiset tapahtumaan 24.10.2022 mennessä. Osallistumislinkki lähetetään ilmoittautuneille to 27.10.2022. Tilaisuus on maksuton.

Ohjelma

Seminaarissa kuullaan asiantuntijoiden ja tulevien hyvinvointialueiden toimijoiden puheenvuoroja, sekä avien ja Valviran kyselyn tuloksia. Tarkempi ohjelma julkaistaan elokuussa.

Tutustu tarkemmin seminaarin ohjelmaan ja esitysmateriaaleihin.

Lisätietoja:

ylitarkastaja Irja Hemmilä, Valvira, puh. 0295 209 531, etunimi.sukunimi@valvira.fi 

aluehallintoylilääkäri Miia Kaartinen, Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto, puh. 0295 018 091, etunimi.sukunimi@avi.fi