Ihmisiä neuvottelupöydän ääressä
Valittu osio: Ajankohtaista

Sisältöjulkaisija

null Lasten ja nuorten perustason mielenterveys- ja päihdepalveluiden järjestäminen tulevilla hyvinvointialueilla -webinaari 1.11.2022

Lasten ja nuorten perustason mielenterveys- ja päihdepalveluiden järjestäminen tulevilla hyvinvointialueilla -webinaari 1.11.2022

30.6.2022 14:45

Kunnilla on vielä vuoden 2022 ajan vastuu lasten ja nuorten perustason mielenterveys- ja päihdepalveluiden järjestämisestä. Ennen hyvinvointialueisiin siirtymistä valvontaviranomaiset haluavat käydä keskustelua kuntien ja tulevienhyvinvointialueiden kanssa siitä, miten lasten ja nuorten mielenterveys- ja päihdepalveluiden järjestämisessä, mukaan lukien opiskeluterveydenhuollon palvelut, varmistetaan palveluiden oikea-aikaisuus ja riittävyys. Lisäksi on tarpeen varmistua palveluiden yhdenvertaisesta saatavuudesta sekä integraatiosta sekä perus- ja erityistason palveluiden että sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujen välillä.

Valvira ja aluehallintovirastot toteuttavat syyskuussa kyselyn lasten ja nuorten mielenterveys- ja päihdepalveluista tuleville hyvinvointialueille. Kyselyn tulokset julkaistaan webinaarissa.

Webinaari on osa Valviran ja aluehallintovirastojen toteuttamaa valtakunnallista sosiaali- ja terveydenhuollon valvontaohjelmaa.

Aika: tiistai 1.11.2022 klo 9.00–14.00
Paikka: webinaari

Tavoite

Tukea tulevia hyvinvointialueita lasten ja nuorten mielenterveys- ja päihdepalvelujen rakenteiden kehittämisessä.

Kohderyhmä

Tulevien hyvinvointialueiden ja kuntien lasten ja nuorten mielenterveys- ja päihdepalveluista vastaavat johtajat, esihenkilöt, asiantuntijat ja toimijat, sekä kaikki muut lasten ja nuorten mielenterveys- ja päihdepalvelujen kehittämisestä kiinnostuneet.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen avataan syyskuussa

Alustava ohjelma

Seminaarissa kuullaan asiantuntijoiden ja tulevien hyvinvointialueiden toimijoiden puheenvuoroja, sekä avien ja Valviran kyselyn tuloksia. Tarkempi ohjelma julkaistaan elokuussa.

Lisätietoja:

ylitarkastaja Irja Hemmilä, Valvira, puh. 0295 209 531, etunimi.sukunimi@valvira.fi (8.7. saakka ja sen jälkeen 1.8. alkaen)

aluehallintoylilääkäri Miia Kaartinen, Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto, puh. 0295 018 091, etunimi.sukunimi@avi.fi (11.7. alkaen)