Ihmisiä neuvottelupöydän ääressä
Valittu osio: Ajankohtaista

Sisältöjulkaisija

null Lääkinnällisten laitteiden valvonta siirtyy Valvirasta Fimeaan – Valvira vastaa yhä sote-tietojärjestelmien valvonnasta

Lääkinnällisten laitteiden valvonta siirtyy Valvirasta Fimeaan – Valvira vastaa yhä sote-tietojärjestelmien valvonnasta

31.12.2019 09:57 / päivitetty 5.2.2020 16:04 / Uutinen

Lääkinnällisten laitteiden, alan toimijoiden ja laitetutkimusten valvontatehtävät siirtyvät Valvirasta Fimeaan 1. tammikuuta 2020. Fimeaan siirtyvät myös biopankkien ohjaus-, valvonta- ja rekisteröintitehtävät, alkiotutkimuksiin ja geenitekniikkalainsäädäntöön liittyvät valvontatehtävät sekä tiettyjä Valviralle kuuluneita kudoslakiin perustuvia lupa- ja valvontatehtäviä.

Valvira vastaa siirron jälkeen sosiaali- ja terveydenhuollon ohjelmistojen ja tietojärjestelmien valvonnasta. Sosiaali- ja terveydenhuollon toimijoiden velvollisuutena on huolehtia käytössään olevien asiakas- ja potilastietojärjestelmien toimintakunnosta, käyttöohjeiden saatavuudesta ja käyttökoulutuksesta. Sosiaali- ja terveydenhuollon tietoturvauhkista ja -loukkauksista tulee ilmoittaa Valviraan.

Valvira myöntää edelleen raskauden keskeytykseen ja sterilointiin liittyvät luvat (tietyissä tapauksissa) sekä luvat sukusolujen ja alkioiden varastointiin ja hedelmöityshoitojen antamiseen.


Lue lisää:

Lääkinnällisten laitteiden valvonta siirtyy Valvirasta Fimeaan (verkkouutinen 19.12.2019)

Sosiaali- ja terveydenhuollon tietojärjestelmät (Valvira.fi)

Lisätietoja:
Jussi Holmalahti, johtaja
puh. 0295 209 500
etunimi.sukunimi(at)valvira.fi

2.1.2020 Päivitetty linkit 5.2.2020 Päivitetty linkki