Ihmisiä neuvottelupöydän ääressä
Valittu osio: Ajankohtaista

Sisältöjulkaisija

null Lääkäreiden ja hammaslääkäreiden ammattioikeuspäätökset Itellan iPost-palvelun kautta

Lääkäreiden ja hammaslääkäreiden ammattioikeuspäätökset Itellan iPost-palvelun kautta

26.5.2014 10:12 / Uutinen

Valvira lähettää 27.5.2014 alkaen lääkäreiden, erikoislääkäreiden, hammaslääkäreiden ja erikoishammaslääkäreiden ammattioikeuspäätökset Itellan iPostin välityksellä. Postitusmuutos koskee ammattioikeuksia, jotka on myönnetty suomalaisten tutkintojen perusteella.

Suurin muutos entisiin postiennakolla lähetettyihin asiakirjoihin verrattuna on todistusten ja päätösten muuttunut ulkonäkö sekä se, että lasku lähetetään erillisenä postilähetyksenä hakijan osoitteeseen.Lasku ja päätös tai todistus rekisteröinnistä lähetetään tavallisessa kirjekuoressa, jossa ei ole Valviran logoa. Myös opiskelijoiden maksuttomat rekisteröintitodistukset lähetetään iPostin kautta.

Valviran todistukset ja päätökset kertovat, että henkilö on suorittanut vaaditun koulutuksen ja hänet on merkitty terveydenhuollon ammattihenkilörekisteriin. Henkilö voi eri syistä menettää oikeuden toimia laillistettuna terveydenhuollon ammattihenkilönä tai oikeuden käyttää nimikesuojattua ammattinimikettä. Siksi on tärkeää, että esimerkiksi työnantajat tarkistavat työntekijää rekrytoidessaan Valviran www-sivuilla olevasta terveydenhuollon ammattihenkilörekisterin JulkiTerhikki -palvelusta https://julkiterhikki.valvira.fi/ henkilön ajantasaiset tiedot. Myös uudet hakijat voivat seurata tietojensa päivittymistä rekisterin julkisesta tietopalvelusta.

Lisätietoja:

Assistentti Kaisa Saukko, puh. 0295 209 557

Aiheeseen liittyviä muita tiedotteita

Päätösten ja todistusten postitus

Opiskelijan oikeudesta työskennellä valmistumisen jälkeen

Hakemusohjeet