Ihmisiä neuvottelupöydän ääressä
Valittu osio: Ajankohtaista

Sisältöjulkaisija

null Kuntoutuksen ohjaajien sähköinen asiointi nyt käytössä

Kuntoutuksen ohjaajien sähköinen asiointi nyt käytössä

1.3.2018 09:00 / Uutinen

Sosiaalihuollon ammattioikeutta hakevien kuntoutuksen ohjaajien sähköinen asiointi on nyt hakijoiden käytössä. Sähköinen asiointi helpottaa hakijaa: Jos tutkintotiedot saadaan suoraan korkeakoulujen tietovarannosta (VIRTA), tulevat ne automaattisesti valittaviksi, kun hakija täyttää hakemustietojaan Valviran sähköisessä asioinnissa. Hakijan ei tällöin tarvitse itse syöttää oppilaitostietoa eikä valmistumispäivämäärää, eikä toimittaa Valviraan liiteasiakirjoja.

Sähköisen asioinnin kautta voi helposti seurata oman hakemuksen käsittelyn tilannetta. Päätös ammattioikeuden myöntämisestä tai nimikesuojauksesta tulee sekin sähköiseen järjestelmään, jos hakija antaa tähän luvan.

Tällä hetkellä vastavalmistuneiden sosiaalihuollon laillistettavien ammattihenkilöiden ammattioikeushakemusten käsittelyaika on noin 30 arkipäivää. Niin sanotun siirtymäsäännöksen nojalla hakevien sosiaalihuollon laillistettavien ammattihenkilöiden osalta käsittelyaika on noin neljä kuukautta. Valvira on tähän mennessä rekisteröinyt yhteensä yli 31 000 laillistettua sosiaalihuollon ammattihenkilöä. Käsittelyjonossa on noin 1 500 laillistettavan sosiaalihuollon ammattihenkilön ammattioikeushakemusta. Pyydämme välttämään yksittäistä hakemusta koskevia yhteydenottoja. Jos hakemuksessa on puutteita, ottaa Valvira hakijaan yhteyttä ennen asian ratkaisemista.

Lue lisää:

Sosiaalihuollon ammattihenkilöiden sähköinen asiointi

Kuntoutuksen ohjaajan hakemusohjeet

Sosiaalihuollon ammattihenkilölaki muuttuu 1.1.2018 – siirtymäaika jatkuu kesäkuun 2018 loppuun saakka (14.12.2017)

Lisätietoja:

Maarit Mikkonen, ryhmäpäällikkö, esittelijäneuvos
puh. 0295 209 561
etunimi.sukunimi(at)valvira.fi

Yksittäisiä hakemuksia koskevissa asioissa pyydämme tarvittaessa ottamaan yhteyttä osoitteeseen suosikki(at)valvira.fi