Ihmisiä neuvottelupöydän ääressä
Valittu osio: Ajankohtaista

Sisältöjulkaisija

null Fujitsu Finland Oy toteuttamaan palveluntuottajarekisteri Soteria

Fujitsu Finland Oy toteuttamaan palveluntuottajarekisteri Soteria

19.9.2022 09:00 / Tiedote

Uuden palveluntuottajarekisteri Soterin toimittajaksi on valittu Fujitsu Finland Oy. Soteri-rekisterin ensimmäinen käyttöönotto on vuoden 2024 alussa.

Soteri on uusi lupa- ja valvontaviranomaisten rekisteri, jonne kootaan perustiedot kaikista yksityisistä ja julkisista sosiaali- ja terveydenhuollon palveluntuottajista sekä yksityisistä varhaiskasvatuksen palveluntuottajista. Soteri toimii myös valvontatiedon rekisterinä. Rekisterin tiedot palvelevat Valviran ja aluehallintovirastojen sekä useiden sidosryhmien tiedontarpeita. Tietoja voivat hyödyntää myös sote-palveluja käyttävät asiakkaat.

Soterista on tavoitteena tehdä asiakaslähtöinen sähköinen palvelu, joka kerää yhteen rekisteriin kattavat, yhdenmukaiset ja ajantasaiset tiedot kaikista palveluntuottajista. Soteri korvaa aiemmat erilliset rekisterit ja käyttöönoton jälkeen tietoja ylläpidetään vain Soterissa. Tämä helpottaa niin palveluntuottajien kuin viranomaistenkin asiointia. Soteri on myös tärkeä osa Valviran digitaalisten palvelujen laajentamista ja hallitusohjelman digitalisaation edistämisen ohjelmakokonaisuutta.

Katso tarkemmat tiedot Soteri-hankkeesta Valvira.fi-sivustolta ja rekisterin kilpailutuksesta aiemmasta uutisesta.

Lisätietoja:

Hallintojohtaja Jussi Luomajärvi, 0295 209 362

Tietohallintopäällikkö Oskari Halttunen, 0295 209 220