Ihmisiä neuvottelupöydän ääressä
Valittu osio: Ajankohtaista

Sisältöjulkaisija

null EPSO kokoaa yhteen terveydenhuollon eurooppalaisia johtajia ja asiantuntijoita

EPSO kokoaa yhteen terveydenhuollon eurooppalaisia johtajia ja asiantuntijoita

29.9.2015 08:46 / Uutinen

Valviran isännöimä EPSOn (European Partnership for Supervisory Organisations in Health Care and Social Care) 20. konferenssi pidetään 29.- 30.9.2015 Helsingissä. Eurooppalaiset valvonnan johtajat ja asiantuntijat kokoontuvat keskustelemaan mm. erilaisten organisaatiorakenteiden hyödyistä ja haitoista sekä hyvistä käytännöistä vaikuttavan valvonnan kannalta. Kokemuksiaan esittelevät mm. valvonnan organisaatiorakennettaan uusineen Ruotsin lisäksi Norja, Tanska ja Italia. Myös OECD:n tekemiä vertailuja eri maiden valvonnan ja palvelujen laadun osalta nostetaan esiin.  

Pääteeman lisäksi konferenssissa käsitellään valvonnan vaikuttavuutta lisääviä keinoja sekä valvonnan ja median välistä suhdetta. Konferenssissa keskustellaan myös E-Health -palvelujen (sähköisten terveydenhuollon palvelujen) valvonnalle tuomista uusista haasteista sekä riskinarvioinnin periaatteista valvonnan kannalta.

EPSO kehittää sosiaali- ja terveydenhuollon laatua Euroopassa, toimii yhdyssiteenä valvontaorganisaatioiden välillä, edistää ideoiden, tutkimustulosten, tiedon ja hyvien käytäntöjen vaihtoa ja koulutusta Euroopassa.

Seuraava EPSOn konferenssi järjestetään Kosovossa 2016.

Lisätietoja

ylilääkäri Riitta Aejmelaeus, puh. 0295 209 431

European Partnership for Supervisory Organisations in Health Care and Social Care EPSO