Ihmisiä neuvottelupöydän ääressä
Valittu osio: Ajankohtaista

Sisältöjulkaisija

null Cereform rintaimplantit vedetty pois markkinoilta

Cereform rintaimplantit vedetty pois markkinoilta

14.2.2014 15:33 / Uutinen

Ranskan lääkkeitä ja lääkintälaitteita valvova viranomainen, ANSM, on määrännyt Cereform-rintaimplantit poistettavaksi markkinoilta. Syynä on, että valmistuksen yhteydessä implanteille suoritettava sterilointi on toteutettu puutteellisesti sertifioidulla menetelmällä. Itse implanttien steriilisyydessä ei kuitenkaan ole havaittu virheitä tai puutteita. Valvovien viranomaisten tietoon ei ole tullut, että puutteellisesti sertifioidun steriloinnin seurauksena käyttäjille olisi aiheutunut terveyteen liittyvää vaaraa. Kyse on valvontaan liittyvästä turvatoimenpiteestä.

Cereform-implantteja käyttää Suomessa yhdeksän klinikkaa. Suomeen implantteja on myyty valmistajan edustajalta saadun ilmoituksen mukaan 259 paria neljän viimeisen vuoden aikana. Kaikki tällä hetkellä varastossa olevat implantit poistetaan 18. helmikuuta mennessä.

Cereform-implantteja käytetään monissa Euroopan maissa, mm. Suomessa ja Virossa. Euroopan lisäksi implantteja on käytössä Australiassa, Etelä-Amerikassa, Afrikassa ja Aasiassa.

Valvira seuraa tilannetta ja tiedottaa heti, jos ilmenee, että käytössä jo oleviin Cereform-implantteihin liittyisi terveysriskejä. Tämänhetkisen tiedon perusteella sellaista ei ole syytä epäillä.

Lisätietoja:

Ryhmäpäällikkö Heikki Mattlar, puh. 0295 209506
Tarkastaja Tuomo Aarnikka, puh. 0295 209 505