Ihmisiä neuvottelupöydän ääressä
Valittu osio: Ajankohtaista

Sisältöjulkaisija

null Asiakasareenassa kehitettiin ikäihmisen kotiin annettavien palveluiden valvontaa

Asiakasareenassa kehitettiin ikäihmisen kotiin annettavien palveluiden valvontaa

23.5.2018 09:48 / Uutinen

Valvira ja Pohjois-Suomen aluehallintovirasto järjestivät 21.5.2018 Oulussa alueellisen tilaisuuden, ns. asiakasareenan, jossa ikäihmiset pääsivät kotiin annettavien palvelujen käyttäjinä vaikuttamaan suoraan valvonnan ja ohjauksen kehittämiseen. Tilaisuudessa keskusteltiin aktiivisesti hoidon ja hoivan sisällöstä ja laadusta.

Osallistujat ideoivat mm. etsivän seniorityön menetelmiä sekä seniorineuvolan ja vanhusasianmiehen tehtävänkuvia. Asiakkaan näkökulmasta keskeisiä kotipalveluja koskevia kysymyksiä ovat resurssit ja hoivahenkilökunnan määrä.

Valvontaviranomaiset saivat asiakkailta arvokasta kokemusasiantuntijatietoa pohdintoihin valvonnan vaikuttavuudesta. Samalla asiakasareena teki näkyväksi kotipalvelujen asiakkaan tiedon tarpeet valvonnasta ja omista oikeuksistaan sekä lisäsi valvonnan kentän ja valvontaviranomaisen vuorovaikutusta.

Oulun asiakasareena on jatkoa Valviran ja aluehallintovirastojen tänä vuonna järjestämille asiakastilaisuuksien sarjalle. Tänä vuonna järjestetään kaikkiaan kymmenkunta vammaispalveluiden ja ikäihmisten kotiin annettavien palveluiden asiakkaita osallistava alueellista asiakasareenaa. Näissä tilaisuuksissa keskustellaan mm. asiakasta koskevasta päätöksenteosta, asiakas- ja potilasturvallisuudesta sekä omavalvonnasta. Seuraava asiakasareena järjestetään Seinäjoella 12.6.2018, ja sen aiheena ovat vammaispalvelut.

Asiakasareenat toteutetaan osana Valviran ja aluehallintovirastojen valtakunnallista sosiaali- ja terveydenhuollon valvontaohjelmaa. Voit seurata valvontaohjelman etenemistä twitterissä aihetunnisteella #sotevalo18.

Lue lisää

Sosiaali- ja terveydenhuollon valtakunnallinen valvontaohjelma vuosille 2016-2019, päivitys vuodelle 2018

Lisätietoja Valvirassa

Elina Uusitalo, ylitarkastaja
Puh. 0295 209

etunimi.sukunmi(at)valvira.fi

Lisätietoja aluehallintovirastossa

Marja-Leena Lantto, ylitarkastaja
Puh.
0295 017 576

etunimi.sukunimi(at)avi.fi