Ihmisiä neuvottelupöydän ääressä
Valittu osio: Ajankohtaista

Sisältöjulkaisija

null Ammattioikeudet vaivattomasti Valviran sähköisen asioinnin kautta

Ammattioikeudet vaivattomasti Valviran sähköisen asioinnin kautta

24.11.2020 10:30 / Uutinen

Useimmat Suomessa sosiaali- tai terveydenhuollon ammatillisen, ammattikorkeakoulu- tai yliopistotutkinnon suorittaneet voivat hakea ammattioikeuksia Valviran sähköisen asioinnin kautta. Sähköinen asiointi on käytettävissä, jos tutkinnon suoritustiedot on merkitty korkeakoulujen valtakunnalliseen VIRTA-opintotietopalveluun tai ammatillisten tutkintojen KOSKI-opintotietopalveluun.

Ammatinharjoittamisoikeutta tai ammattinimikkeen käyttöoikeutta koskevan hakemuksen käsittely onnistuu Valviran sähköisessä asioinnissa kätevästi alusta loppuun ilman erikseen liitettäviä asiakirjoja.

Myös oppilaitoksia pyydetään ohjaamaan valmistuvat ammattihenkilöt käyttämään Valviran sähköistä asiointia.

Jos hakeminen sähköisen asioinnin kautta ei ole mahdollista, hakemuksen voi toimittaa postitse.

Vastuu ammattioikeuden ja ammattinimikkeen rekisteröinnin hakemisesta valmistuneilla

Vastuu ammattinimikkeen rekisteröinnin hakemisesta on siirtynyt valmistuneille. Valmistuneet voivat hakea ammattioikeutta heti valmistuttuaan.

Osa oppilaitoksista on aiemmin toimittanut Valviraan sosiaali- ja terveysalan tutkinnon suorittaneiden tutkintotiedoista ns. yhteisvahvistuslistoja. Yhteisvahvistuslistojen käsittely päättyi kesällä 2020.

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon suorittaneita Valvira suosittelee hakemaan rekisteröintiä sähköisen asioinnin kautta samanaikaisesti sekä Terhikki- että Suosikki-rekistereihin. Rekisteröitymisellä molempiin rekistereihin saattaa olla merkitystä henkilön työllistymiselle.

Valviraan saapuneet hakemukset käsitellään ja laskutetaan yksittäisinä hakemuksina. Hakemusten käsittelymaksuista on tietoa Valviran verkkosivuilla.

Lue lisää:

Valviran sähköisen asioinnin hakemusohjeet (valvira.fi)

Suomessa koulutettujen hakemusohjeet (valvira.fi)

Ohjeita sähköiseen asiointiin lähihoitajille (valvira.fi)

Lisätietoja:

Jenni Kangas, ryhmäpäällikkö
puh. 0295 209 532
etunimi.sukunimi(at)valvira.fi