Ihmisiä neuvottelupöydän ääressä
Valittu osio: Ajankohtaista

Sisältöjulkaisija

null Alkoholiviranomaiset edistämään turvallisia ja viihtyisiä kesätapahtumia

Alkoholiviranomaiset edistämään turvallisia ja viihtyisiä kesätapahtumia

16.12.2014 09:05 / Uutinen

Valvira on julkaissut alkoholihallinnon valtakunnallisen valvontaohjelman vuosille 2015 - 2016. Ohjelma on valmisteltu yhteistyössä aluehallintovirastojen kanssa. Ohjelma jakautuu yleiseen osaan, jossa käsitellään alkoholihallintoa ja sen toimintaympäristöä sekä vuoden 2015 sektorikohtaiseen osaan.

Alkoholihallinnon lakisääteisen valvontaohjelman avulla toteutetaan suunnitelmallista valvontaa, yhdenmukaistetaan ohjausta sekä valvonta- ja ratkaisukäytäntöjä ja luodaan lähtökohtia omavalvonnan kehittämiselle.

Vuonna 2015 alkoholihallinto keskittyy erityisesti kesän tilapäisten anniskelutapahtumien lupahallintoon ja valvontaan. Tavoitteena on parantaa yhteistyötä alkoholiviranomaisten, muiden viranomaisten, tapahtumanjärjestäjien ja anniskeluyrittäjien kesken. Kokemusten perusteella tarkistetaan alkoholiviranomaisten toimintatapoja ja esitetään mahdollisesti muutoksia alkoholilainsäädäntöön.

Aluehallintovirastot myöntävät vuosittain noin 900 tilapäistä anniskelulupaa ja noin 450 tilapäistä anniskeluluvan muutosta. Suurimmissa tilapäisissä tapahtumissa anniskellaan alkoholijuomia yli miljoonalla eurolla. Vuonna 2013 yli sadallatuhannella eurolla anniskeltiin 66 luvalla.

Elinkeinotoimijoilta alkoholihallinto toivoo erityisesti varhaista toiminnan suunnittelua, jolla vältytään monelta harmilta. Turvallisten ja viihtyisien tapahtumien järjestäminen on sekä elinkeinon että viranomaisten tavoitteena.

 

Lisätietoja:

ylitarkastaja Janne Tapola, p. 0295 209 607

Alkoholihallinnon valtakunnallinen valvontaohjelma vuosille 2015-2016