Ihmisiä neuvottelupöydän ääressä
Valittu osio: Ajankohtaista

Sisältöjulkaisija

null Alkoholin tilastoitu kulutus laski tammi-elokuussa 2021

Alkoholin tilastoitu kulutus laski tammi-elokuussa 2021

29.10.2021 10:35 / Uutinen

Alkoholijuomien tilastoitu kulutus vuoden 2021 tammi-elokuussa oli 360 miljoonaa litraa. Alkoholin kulutus 100-prosenttisena alkoholina laskettuna oli 24,7 miljoonaa litraa. Tilastoitu kulutus litroina laski 3,2 prosenttia ja 100-% litroina laskettuna kulutus laski 2,7 prosenttia edellisen vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna.

Valviran julkaisemat alkoholijuomien myyntitilasto ja jakelutiet-tilasto sisältävät alkoholijuomien valmistus- ja tukkumyyntiluvanhaltijoiden toimitukset ravintoloille ja vähittäismyyntiin.

Koronavirusepidemian vuoksi ravintolat ovat olleet suljettuina tai niiden anniskeluaikoja ja asiakaspaikkamääriä on rajoitettu maaliskuusta 2020 lähtien. Poikkeustilanteen vaikutus on hyvä huomioida, kun vertaillaan tämän ajanjakson tietoja aikaisempien vuosien vastaaviin ajankohtiin.

Luvanhaltijat ilmoittavat tuotekohtaiset myyntitiedot kuukausittain Valviraan. Tietoja kerätään, tarkistetaan ja analysoidaan Valvirassa valvonnan näkökulmasta ja ne tallennetaan Valviran ylläpitämään alkoholielinkeinorekisteriin. Tilastoon lasketaan enemmän kuin 2,8 til-%:a ja korkeintaan 80 til-%:a etyylialkoholia sisältävien juomien myynti.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) kokoaa Valviran alkoholielinkeinorekisteristä saatavista tiedoista kansalliset kapasiteetti-, myynti- ja kulutustilastot.

Lisätietoja Valvirassa:

Eeva Saari, ryhmäpäällikkö, puh. 0295 209 515

Lue lisää:

Alkoholitilastot vuosi 2021 (Valvira.fi)