Nippu päätöksiä
Julkaisut ja määräykset

Sisältöjulkaisija

null Alkoholijuomien vähittäismyynti

Alkoholijuomien vähittäismyynti

17.5.2018 13:43

Valviran ohje 21/2018

Alkoholijuomien vähittäismyynti (pdf)

Tämä ohje käsittelee alkoholijuomien myyntiä vähittäiskaupassa.

Valviralle kuuluu alkoholilain mukaan keskusvirastona aluehallintovirastojen lupahallinnon ja valvonnan ohjaus, yhteensovittaminen ja kehittäminen, alkoholihallinnon tieto-, tilasto- ja viestintäpalveluiden tuottaminen sekä alkoholijuomien vähittäismyynnin ja anniskelun sekä mainonnan ja myynninedistämisen valvonta koko maassa sekä aluksilla, joilla on Suomen kansalaisuus.

Ohjeen tarkoitus on parantaa alkoholilain yleisten tavoitteiden toteutumista. Ohje on tarkoitettu apuvälineeksi alkoholijuomien vähittäismyyntiä harjoittaville yrittäjille ja alan työntekijöille.

Ohjeessa on huomioitu toteutettu alkoholilain kokonaisuudistus ja se on laadittu yhteistyössä aluehallintovirastojen ja Päivittäistavarakauppa ry:n kanssa.

Ohjetta on päivitetty valtioneuvoston ja sosiaali- ja terveysministeriön asetusten sisällöllä ja käytännön kokemusten tuomilla täsmennyksillä. Suurimmat muutokset koskevat alkoholijuomien vähittäismyynnin omavalvontaa sekä alkoholivalmisteiden vähittäismyyntiä.

Ohje korvaa Valviran ohjeen 5/2018 Alkoholijuomien vähittäismyynti 17.5.2018 lukien.

Lisää alkoholijuomien vähittäismyyntiin liittyvää tietoa ja ohjeistusta on Val-viran ja aluehallintovirastojen verkkosivuilla osoitteissa www.valvira.fi ja www.avi.fi.

Lisätietoja

Ylitarkastaja Juuso Nieminen
sähköposti: alkoholi(at)valvira.fi