Ihmisiä neuvottelupöydän ääressä
Valittu osio: Ajankohtaista

Sisältöjulkaisija

null Alkoholijuomien tukkuinfo - esitysmateriaali luettavissa

Alkoholijuomien tukkuinfo - esitysmateriaali luettavissa

11.4.2018 11:16 / Uutinen

Valvira järjesti alkoholijuomien tukkuinfon 27.3.2018. Alkoholijuomien tukkumyyjille ja valmistajille tarkoitettuun tilaisuuteen osallistui yli 80 edustajaa eri puolelta Suomea. Valviran terveys, oikeudet ja teknologia -osaston johtaja Jussi Holmalahti avasi tilaisuuden ja esitteli aluksi Valviran organisaatiota ja kertoi Valviran tehtävien siirtymisestä Valtion lupa- ja valvontavirastoon, Luovaan vuoden 2020 alusta lähtien. Holmalahti totesi myös alkoholilain lyhyen toimeenpanoajan olevan  haasteellinen viranomaisen näkökulmasta.

Tämän vuotisessa tukkuinfossa keskityttiin uuteen  alkoholilakiin. Hallitusneuvos Ismo Tuominen sosiaali- ja terveysministeriöstä aloitti katsauksella alkoholijuomien kulutuksesta ja kulutuksen rakenteesta ja esitteli lyhyesti niissä tapahtuneet muutokset. Tuominen kävi läpi alkoholilain voimaantuloa ja toimeenpanoa, paneutuen erityisesti määritelmiin ja omavalvontaan.

Alkoholilain toimeenpanoa Valviran näkökulmasta esittivät ryhmäpäällikkö Eeva Saari, lakimies Arttu Malava ja ryhmäpäällikkö Kari Kunnas. Esityksissä käytiin läpi alkoholilaissa tapahtuneet muutokset, valmistuksen, tukkumyynnin, vähittäismyynnin, anniskelun ja mainonnan osalta sekä perehdytettiin kuulijat alkoholilain mukaisen omavalvonnan vaatimuksiin.

Tutustu tilaisuuden materiaaleihin

Lisätietoja:
Jussi Holmalahti, johtaja, p. 040 1849 149
Eeva Saari, ryhmäpäällikkö, p. 0295 209 515
Kari Kunnas, ryhmäpäällikkö p. 0295 209 610
etunimi.sukunimi@valvira.fi