Ihmisiä neuvottelupöydän ääressä
Valittu osio: Ajankohtaista

Sisältöjulkaisija

null Alkoholijuomien myyntiaikarajoitukset pysyvät ennallaan kauppojen aukioloaikojen vapautuessa

Alkoholijuomien myyntiaikarajoitukset pysyvät ennallaan kauppojen aukioloaikojen vapautuessa

31.12.2015 10:34 / Uutinen

Liikeaikalain kumoaminen vapauttaa vähittäiskauppojen aukioloajat 1.1.2016 alkaen. Alkoholijuomia myyvien vähittäiskauppojen aukioloaikojen pidentäminen saattaa kuitenkin tuoda lisää haasteita alkoholijuomien myyntiaikojen omavalvontaan erityisesti isoissa myymälöissä.

Alkoholilainsäädännön mukaan alkoholijuomien vähittäismyynti on sallittua päivittäin kello 9–21. Myyntipaikan aukioloaika voi kuitenkin olla laajempi kuin alkoholijuomien myyntiaika. Myyntipaikan aukioloajasta huolimatta alkoholijuomien myynti saadaan aloittaa aikaisintaan kello 9 ja niiden myynti on lopetettava viimeistään kello 21.

Myymälöissä, joissa aukioloaikoja ollaan lain muutoksen myötä laajentamassa alkoholijuomien myyntiaikoja pidemmiksi, on hyvä käydä läpi alkoholijuomien myyntiaikoihin liittyvät käytännön järjestelyt ja omavalvontaohjeet, jotta myyntiaikarajoitukset otetaan huomioon myyntityössä mahdollisimman hyvin. Sosiaali- ja terveysministeriössä on vireillä alkoholilain kokonaisuudistus, jonka yhteydessä käsitellään mm. alkoholijuomien myyntiaikoja.

Alkoholijuominen vähittäismyynti elintarvikeliikkeessä -ohje

Lisätietoja:

Juuso Nieminen, ylitarkastaja
puh. 0295 209 614

4.1.2016 alkaen Kari Kunnas, ryhmäpäällikkö
puh. 0295 209 610

etunimi.sukunimi(at)valvira.fi