Ihmisiä neuvottelupöydän ääressä
Valittu osio: Ajankohtaista

Sisältöjulkaisija

null 17.9. on kansallinen asiakas- ja potilasturvallisuuden päivä

17.9. on kansallinen asiakas- ja potilasturvallisuuden päivä

13.9.2022 10:50 / Uutinen

Tänä lauantaina 17.9. vietetään WHO:n julistamaa maailman potilasturvallisuuden päivää, Suomessa nimellä asiakas- ja potilasturvallisuuden päivä.

Tänä vuonna päivän teema on lääkitysturvallisuus. Teema vahvistaa WHO:n vuonna 2017 käynnistämän Medication without harm -hankkeen tavoitetta vähentää lääkitykseen liittyviä haittoja. Päivän slogan on ”Lääkitys turvallisissa käsissä”.

Päivän vastuullisena järjestäjänä toimii sosiaali- ja terveysministeriö. Käytännön järjestelyjä tukee Asiakas- ja potilasturvallisuuskeskus.

Asiakas- ja potilasturvallisuuskeskus järjestää myös Lääkitys turvallisissa käsissä -webinaarin torstaina 15.9. klo 12-15.30. Webinaarissa kuullaan puhujina alan asiantuntijoita, esimerkiksi THL:n ylilääkäri Heikki Virkkusta, ja järjestetään paneelikeskustelu lääkityksen ajantasaisuuden merkityksistä. Webinaarin puheenjohtajana ja paneelikeskustelun vetäjänä toimii lääkitysturvallisuuskoordinaattori Carita Linden-Lahti HUSista. Ilmoittautua voit 13.9. asti.

Lisätietoa sekä ilmoittautuminen webinaariin asiakas- ja potilasturvallisuuskeskuksen sivulla (asiakasjapotilasturvallisuuskeskus.fi).

Turvallisen lääkehoidon toteutuksesta voit lukea lisää Valviran lääkehoidon toteutusta koskevalta sivulta (valvira.fi).