Takaisin edelliselle sivulle

Alkoholijuomien vähittäismyynti

Alkoholijuomien vähittäismyynti

20.2.2018 10:49

Valviran ohje 5/2018

Alkoholijuomien vähittäismyynti (pdf)

Tämä ohje käsittelee alkoholijuomien myyntiä vähittäiskaupassa.

Valviralle kuuluu alkoholilain mukaan keskusvirastona aluehallintovirastojen lupahallinnon ja valvonnan ohjaus, yhteensovittaminen ja kehittäminen, alkoholihallinnon tieto-, tilasto- ja viestintäpalveluiden tuottaminen sekä alkoholijuomien vähittäismyynnin ja anniskelun sekä mainonnan ja myynninedistämisen valvonta koko maassa sekä aluksilla, joilla on Suomen kansalaisuus.

Ohjeen tarkoitus on parantaa alkoholilain yleisten tavoitteiden toteutumista. Ohje on tarkoitettu apuvälineeksi alkoholijuomien vähittäismyyntiä harjoittaville yrittäjille ja alan työntekijöille.

Ohjeessa on huomioitu toteutettu alkoholilain kokonaisuudistus ja se on laadittu yhteistyössä aluehallintovirastojen ja Päivittäistavarakauppa ry:n kanssa. Ohjetta päivitetään kevään 2018 aikana valtioneuvoston ja sosiaali- ja terveysministeriön asetusten sisällöllä ja käytännön kokemusten tuomilla täsmennyksillä.

Ohje korvaa Valviran ohjeen 1/2016 Alkoholijuomien vähittäismyynti elintarvikeliikkeessä 1.3.2018 lukien.

Lisää alkoholijuomien vähittäismyyntiin liittyvää tietoa ja ohjeistusta on Valviran ja aluehallintovirastojen verkkosivuilla osoitteissa www.valvira.fi ja www.avi.fi.

Lisätietoja:

Ylitarkastaja Juuso Nieminen
sähköposti: alkoholi(at)valvira.fi

Jaa tämä sivu