Takaisin edelliselle sivulle

Alkoholiasiat ravintolassa

Alkoholiasiat ravintolassa

28.3.2017 10:00

Valviran ohje 3/2017

Alkoholiasiat ravintolassa (pdf)

Tämä ohje käsittelee nimensä mukaisesti ravintolassa tapahtuvan anniskelun keskeisiä aiheita ja tuo esille siihen liittyvää lainsäädäntöä sekä muita ohjeita. Ohje on tarkoitettu niin luvanhakijoiden, luvanhaltijoiden, työntekijöiden, opiskelijoiden sekä muiden aiheesta kiinnostuneiden käytettäväksi.

Valviralle kuuluu alkoholilain (1143/1994; AlkoL) 41 §:n sekä alkoholijuomista ja väkiviinasta annetun asetuksen (1344/1994; AlkoA) 1 a §:n mukaan keskusvirastona aluehallintovirastojen lupahallinnon ja valvonnan ohjaus ja kehittäminen, alkoholihallinnon tieto- ja viestintäpalveluiden tuottaminen sekä alkoholijuomien vähittäismyynnin ja anniskelun sekä mainonnan ja myynninedistämisen valvonta koko maassa.

Ohjeen tarkoitus on parantaa alkoholilain yleisten tavoitteiden toteutumista. Ohjeessa on erityisesti haluttu korostaa anniskelupaikan omavalvonnan merkitystä rikkomusten ja häiriöiden ehkäisemisessä.

Ohjeen päivityksessä on muokattu alkoholijuoma-annoksia koskevaa kappaletta vastaamaan Valviran hyväksymiä järjestelyitä mm. yhteisten tarjoiluastioiden käyttämisessä anniskelussa. Lisäksi on tehty muutamia teknisiä päivityksiä ja tarkennuksia.

Lisätietoja:

ylitarkastaja Juuso Nieminen
sähköposti: alkoholi(at)valvira.fi

 

Jaa tämä sivu